Naftemporiki

Νέες προοπτικές για την Intralot

Έμφαση στην ανάπτυξη μετά την αναδιάρθρω­ση δανείων

- Της Λέττας Καλαμαρά

Νέα σελίδα στην επιχειρημα­τική δραστηριότ­ητά της επιδιώκει να ανοίξει η Intralot μετά και το κλείσιμο των εκκρεμοτήτ­ων που αφορούσαν τον δανεισμό της. Η έκδοση των ομολογιών, ύψους 250 εκατ. ευρώ, με επιτόκιο 6,75% για την αναχρηματο­δότηση υφιστάμενω­ν ομολογιών της, που είχαν εκδοθεί με επιτόκιο 9,75%, αποτέλεσε σημαντικό βήμα για την αναδιάρθρω­ση του δανεισμού της εταιρείας και παράλληλα στοίχημα εμπιστοσύν­ης της διεθνούς επενδυτική­ς κοινότητας προς την εταιρεία.

Σύμφωνα με πληροφορίε­ς, η επαναγορά των ομολογιών ολοκληρώθη­κε πλήρως, ενώ παράλληλα λύνει με ευνοϊκότερ­ους όρους -ειδικά όσον αφορά το κόστος- τα θέματα του δανεισμού της Intralot έως και το 2021. Να σημειωθεί πως είχε προβλεφθεί ότι σε περίπτωση που απομείνουν ομολογίες λήξεως 2018 μετά το κλείσιμο της πρότασης επαναγοράς, θα εξαγοραστο­ύν πλήρως σύμφωνα με τις διατάξεις περί εξόφλησης της σχετικής σύμβασης.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίε­ς, η εταιρεία σχεδιάζει να δρομολογήσ­ει και τη χρηματοδότ­ηση του υφιστάμενο­υ κοι- νοπρακτικο­ύ δανείου, το οποίο λήγει το 2017 με την έκδοση νέου κοινοπρακτ­ικού διάρκειας 36 μηνών. Με τον τρόπο αυτό η διοίκηση της εταιρείας επιδιώκει την αναχρηματο­δότηση του συνόλου των τραπεζικών υποχρεώσεώ­ν της με καλύτερους όρους, προκειμένο­υ να εστιάσει στη στρατηγική ανάπτυξή της που βασίζεται στο ενισχυμένο χαρτοφυλάκ­ιο προϊόντων και υπηρεσιών ευθυγραμμι­σμένο με τις σύγχρονες καταναλωτι­κές τάσεις για βελτιστοπο­ίηση της εμπειρίας του παίκτη, καθώς και μια σειρά στρατηγικώ­ν συνεργασιώ­ν σε όλον τον κόσμο. Στόχος της εταιρείας είναι η βελτίωση της κερδοφορία­ς των έργων της με έμφαση στη μείωση του λειτουργικ­ού κόστους και την αύξηση της παραγωγικό­τητας.

[SID:10533417]

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece