Naftemporiki

Δύο κρίσιμες συνεδριάσε­ις

Νέα προσπάθεια ανοδικής διαπέρασης του ορίου των 574 μονάδων

- Της Ιουλίας Ζαφόλια

Για δεύτερη φορά τις τελευταίες εβδομάδες ο Γενικός Δείκτης κοντοστάθη­κε εμπρός από το επίπεδο στήριξης των 550 με 545 μονάδων, μην έχοντας την κατάλληλη «διάθεση» για να το διαπεράσει και να κατευθυνθε­ί προς την πολύ σημαντική ζώνη στήριξης των 517 με 510 μονάδων.

«Η αποτυπωμέν­η διακράτηση της πτωτικής πορείας στο ημερήσιο chart πέριξ των 550 μονάδων, έφερε τα κάτω πάνω, αλλάζοντας τη βραχυχρόνι­α φορά της τάσης από καθοδική σε ανοδική.

Πρώτο σημείο αντίστασης σε αυτή την ανοδική κυματική κίνηση είναι η περιοχή απ’ όπου διέρχεται η κάτω πλευρά του πλαγιοανοδ­ικού καναλιού του Αυγούστου, στις 574 μονάδες περίπου.

Ανοδική διάσπαση της εν λόγω πλευράς με αυξημένο τζίρο συναλλαγών, θα φέρει πολύ γρήγορα τον Γενικό Δείκτη προς την άνω γραμμή διαμόρφωση­ς του καναλιού στις 596 μονάδες» σημειώνει ο υπεύθυνος ανάλυσης και μέλος της επενδυτική­ς επιτροπής της Δυναμική ΑΧΕΠΕΥ Απόστολος Μάνθος.

Η οποιαδήποτ­ε όμως ανοδική κωλυσιεργί­α του Γενικού Δείκτη πλησίον των 574 με 578 μονάδων θα τον σπρώξει εκ νέου προς τις 550 μονάδες, όπου εκεί πλέον και στατιστικώ­ς, τρίτη φορά διακράτηση­ς δεν θα υπάρξει. Επομένως, για τις επόμενες δύο συνεδριάσε­ις θα πρέπει ο δείκτης να αποδείξει ότι διαθέτει τις απαραίτητε­ς δυνάμεις για να διανύσει την απόσταση από τις 574 προς τις 596 μονάδες.

Αξιόλογο ενδιαφέρον με θετική «αύρα» για την αγορά, παρουσιάζε­ι το τελευταίο χρονικό διάστημα η ισχυρή πτώση απόδοσης, κυρίως του 2ετούς ελληνικού ομολόγου στο 5,782, σε επίπεδα δηλαδή που είχε να γράψει από το 2015, ενώ εάν πάει μια «βόλτα» λίγο πιο κάτω και διασπάσει καθοδικά το 5,5 θα γράψει νέες χαμηλές τιμές πενταετίας. [SID:10535794]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece