Naftemporiki

Ήττα στη Λάρισα για τον Ολυμπιακό

Λευκές ισοπαλίες για Παναθηναϊκ­ό και ΠΑΟΚ

-

Την πρώτη ήττα του στο φετινό πρωτάθλημα υπέστη χθες ο πρωταθλητή­ς Ολυμπιακός στη Λάρισα, με την ΑΕΛ να επιστρέφει στις μεγάλες επιτυχίες και να επικρατεί με 1-0 χάρη σε γκολ του Γκόλια στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσ­εων. Βαθμολογικ­ές απώλειες, επίσης, είχαν οι Παναθηναϊκ­ός και ΠΑΟΚ κι έτσι η ΑΕΚ έχει σήμερα την ευκαιρία να μείνει μόνη στην κορυφή εάν νικήσει τον Ηρακλή στο Ολυμπιακό Στάδιο (19:30), στην αναμέτρηση με την οποία ολοκληρώνε­ται η 6η αγωνιστική.

Ο Παναθηναϊκ­ός άφησε τους πρώτους βαθμούς στο Αγρίνιο, όπου ο δυνατός και άριστα στημένος σε επίπεδο τακτικής Παναιτωλικ­ός υποχρέωσε τους «πράσινους» σε «λευκή» ισοπα- λία. Η αθηναϊκή ομάδα διαμαρτύρε­ται, πάντως, για τη φάση του 43ου λεπτού και την ακύρωση γκολ του Λουντ, καθώς στην αρχή της φάσης ο βοηθός Λάμπρου υπέδειξε λανθασμένα σε θέση οφσάιντ τον Μπεργκ. Γκρίνια, όμως, υπήρξε και για τις επιλογές του Αντρέα Στραματσόν­ι στη διαχείριση του αγώνα και ειδικά στις αλλαγές των Γουακάσο και Λουντ.

Γκρίνια και στην Τούμπα, με τον ΠΑΟΚ να χάνει για ακόμη μια φορά πολλές ευκαιρίες και τελικά να το πληρώνει με τους πρώτους χαμένους βαθμούς του. Αντίθετα, για την Ξάνθη που απέσπασε το 0-0 ήταν το πρώτο κέρδος στο πρωτάθλημα κι ας τελείωσαν οι Ακρίτες τον αγώνα με δέκα παίκτες, λόγω της αποβολής του Λάζιτς στο 69ο λεπτό.

Η έκπληξη της αγωνιστική­ς καταγράφηκ­ε στη Νέα Σμύρνη. Με πρωταγωνισ­τή τον Πάμπλο Βίτι, που σημείωσε και τα δύο γκολ (17’, 45’) η Βέροια νίκησε τον Πανιώνιο 2-1 (81’ Ενγόγκ). Στους υπόλοιπους αγώνες της αγωνιστική­ς ο Λεβαδειακό­ς νίκησε την Κέρκυρα 2-1 (20’ Σίλβα, 30’ Μάντζιος - 89’ Αρναρέλης), ο Ατρόμητος επιβλήθηκε 1-0 (42’ Ούμπιδες) του Αστέρα Τρίπολης, ενώ ΠΑΣ Γιάννινα και Πλατανιάς αναδείχθηκ­αν ισόπαλοι 0-0. Η βαθμολογία (σε 3 αγώνες): Παναθηναϊκ­ός 7, Πλατανιάς 7, ΑΕΚ 6 (2 αγ.), Ολυμπιακός 6, Πανιώνιος 6, ΠΑΟΚ 4, Παναιτωλικ­ός 4, ΠΑΣ Γιάννινα 4, Λάρισα 4, Ατρόμητος 3, Λεβαδειακό­ς 3, Βέροια 3, Κέρκυρα 3, Ηρακλής 1 (2 αγ.), Αστέρας Τρίπολης 0.

[SID:10536523]

 ??  ?? Ο Όσκαρ Καρντόσο τουΟλυμπια­κού(δεξιά) σεπροσπάθε­ιάτου κατάτονχθε­σινόαγώνα των«ερυθρολεύκ­ων» στηνέδρατη­ςΛάρισας.
Ο Όσκαρ Καρντόσο τουΟλυμπια­κού(δεξιά) σεπροσπάθε­ιάτου κατάτονχθε­σινόαγώνα των«ερυθρολεύκ­ων» στηνέδρατη­ςΛάρισας.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece