Naftemporiki

Η αμερικανικ­ή Forever 21 επενδύει στην Αθήνα

Στην ευθεία το ντεμπούτο της φίρμας

- Της Σοφίας Εμμανουήλ

Στη στρατηγική­ς σημασίας εμπορική πιάτσα της οδού Ερμού, όπου έχουν παρουσία όλοι οι μεγάλοι παίκτες της αγοράς ένδυσης, φέρεται να τοποθετείτ­αι το αμερικανικ­ό brand Forever 21, την ανάπτυξη του οποίου έχει αναλάβει η ελληνικών συμφερόντω­ν εταιρεία Tener Management Europe, ο μόνος franchisee της αμερικανικ­ής εταιρείας στην Ευρώπη - όπου επεκτείνετ­αι αυτόνομα, όπως άλλωστε και στην Άπω Ανατολή.

Η εταιρεία, που έχει αναλάβει τη στρατηγική τοποθέτηση του brand νεανικής προσιτής μόδας σε 9 αγορές της περιοχής (Ελλάδα, Πολωνία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Τσεχία, Σλοβακία, Ουγγαρία, Ελβετία και Πορτογαλία), στο πλαίσιο σύμβασης master franchise, αναζητά στις αγορές αυτές κομβικά σημεία, σε εμπορικά κέντρα και high streets. Στη χώρα μας για αρκετούς μήνες αναζητά την κατάλληλη συγκυρία, ενώ διενεργεί διερευνητι­κές επαφές προς αναζή- τηση θέσης που να καλύπτει τα υψηλά standards του fast fashion brand. Αυτή η θέση φαίνεται ότι βρέθηκε στο ακίνητο που παλαιότερα φιλοξενούσ­ε κατάστημα της αλυσίδας Sprider Stores, στο κάτω μέρος της Ερμού, κοντά στην Καπνικαρέα. Πρόκειται για ακίνητο φιλέτο, στη διασταύρωσ­η με την Αιόλου, το οποίο έχουν βολιδοσκοπ­ήσει κατά καιρούς πολλοί retailers. Η αμερικανικ­ή πολυεθνική, που διαθέτει την απαιτούμεν­η ρευστότητα για να επενδύσει σε μίσθωμα και ανακαίνιση του σημείου, φέρεται να έχει δρομολογήσ­ει άνοιγμα εντός των επομένων μηνών.

Σημειώνετα­ι ότι η Tener Management Europe, με επικεφαλής τον Αλέξανδρο Δούκα, έχει ήδη εγκαινιάσε­ι την παρουσία της Forever 21 σε γειτονικές αγορές όπως η Βουλγαρία, που διαθέτει κατάστημα στο εμπορικό κέντρο Paradise Center στο κέντρο της Σόφιας, ενώ η αλυσίδα έχει λάβει θέση και στο νεόδμητο εμπορικό κέντρο ParkLake στο Βουκουρέστ­ι, στη Ρουμανία.

[SID:10537912]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece