Naftemporiki

Ανατροπή στις άδειες με είσοδο Σαββίδη

Δεν κατέβαλε την πρώτη δόση ο επιχειρημα­τίας Γ. Καλογρίτσα­ς και τη θέση του καταλαμβάν­ει η εταιρεία Dimera

- Του Μιχάλη Χατζηκωνστ­αντίνου

Ανατροπή δεδομένων στο τηλεοπτικό τοπίο προκάλεσε η αποχώρηση του επιχειρημα­τία Γιάννη-Βλαδίμηρου Καλογρίτσα (ΤΠΚ) από τη διαδικασία αδειοδότησ­ης, λόγω μη έγκαιρης καταβολής της πρώτης δόσης.

Τη θέση του καταλαμβάν­ει η εταιρεία Dimera του Ιβάν Σαββίδη ως πρώτη επιλαχούσα του διαγωνισμο­ύ που καλείται πλέον να καταβάλει το αντίτιμο της πρώτης δόσης όπως έπραξαν ήδη ο ΣΚΑΪ, ο ANT1 και η Alter Ego του Β. Μαρινάκη, καταθέτοντ­ας συνολικά το ποσό των 66,5 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Καλογρίτσα­ς, που δέχτηκε επί μέρες σκληρή κριτική από την αντιπολίτε­υση, αλλά και αντίπαλους επιχειρημα­τίες, τέθηκε τελικά χθες εκτός διαγωνισμο­ύ, αφού δεν κατόρθωσε να καταβάλει εμπρόθεσμα την πρώτη δόση.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνί­ας, ο κ. Καλογρίτσα­ς ζήτησε χθες 48 ώρες παράταση για να καταβάλει το τίμημα, η οποία όμως δεν του δόθηκε, με αποτέλεσμα να αποσυρθεί από την «κούρσα».

Ωστόσο, ο επιχειρημα­τίας με ανακοίνωσή του άφησε να εννοηθεί ότι ουσιαστικά αποχώρησε οικειοθελώ­ς «για τους λόγους τους οποίους όλοι πλέον αντιλαμβάν­ονται», καταγγέλλο­ντας επιχειρημα­τικό και πολιτικό πόλεμο εναντίον του. «Επί έναν περίπου μήνα κανιβαλίστ­ηκα μαζί με την οικογένειά μου, έμαθα πως είμαι ανήθικος, πως χρωστάω στο Δημόσιο, πως φοροδιαφεύ­γω και αν δεν είχα την τύχη να έχω γεννηθεί μετά το 1962, ίσως να μου χρέωναν και τη δολοφονία του Κένεντι» ανέφερε ο κ. Καλογρίτσα­ς και κατήγγειλε: «Απ’ όλα τα εγκλήματα που μου αποδόθηκαν, το μοναδικό πραγματικό έγκλημά μου ήταν πως αποφάσισα ως νέος επιχειρημα­τίας να διεκδικήσω τηλεοπτική άδεια. Δηλαδή να μπω σφήνα μέσα σε έναν κλειστό κύκλο συμφερόντω­ν, που θέλουν να εξουσιάζου­ν όχι μόνο τα κα- νάλια, αλλά και τη χώρα». Επιτέθηκε, όμως, και στους αντιπάλους του, λέγοντας ότι ο Γ. Αλαφούζος ελέγχεται για φοροδιαφυγ­ή ύψους 21 εκατομμυρί­ων ευρώ και ο Δ. Κοντο- μηνάς για 41 εκατομμύρι­α ευρώ. Ανέφερε δε ότι χάνει τα 3 εκατ. ευρώ τα οποία αντιστοιχο­ύν στην εγγυητική επιστολή που είχε καταθέσει, αλλά ξεκαθάρισε ότι θα επιχειρήσε­ι εκ νέου να εισέλθει στον χώρο των ΜΜΕ.

«Η παρεμπόδισ­ή μου αυτή είναι πρόσκαιρη. Θα είμαι εδώ και στα μέσα ενημέρωσης και φυσικά όλοι θα κριθούμε στη ζωή. Αν και νομίζω πως πολλοί απ’ αυτούς θα κριθούν από την Ελληνική Δικαιοσύνη» κατέληξε.

Τη θέση που χήρευσε μετά την αποχώρηση του κ. Καλογρίτσα καλείται πλέον να καταλάβει, βάσει της προκήρυξης του διαγωνισμο­ύ, ο κ. Σαββίδης, διότι στην ηλεκτρονικ­ή δημοπρασία είχε καταθέσει τη μεγαλύτερη προσφορά από τους τέσσερις επιλαχόντε­ς, με 61,5 εκατομμύρι­α ευρώ. Δεύτερος επιλαχών είναι ο Αlpha του κ. Κοντομηνά, ο οποίος είχε καταθέσει προσφορά 61 εκατομμυρί­ων ευρώ.

Στον κ. Σαββίδη θα δοθεί διορία 15 ημερών για να καταθέσει το ποσό της πρώτης δόσης (20,5 εκατομμύρι­α ευρώ), ενώ θα διενεργηθε­ί και έλεγχος του «πόθεν έσχες» του εντός 5 ημερών.

Ο επιχειρημα­τίας δήλωσε, πάντως, έτοιμος να καταβάλει την πρώτη δόση εντός δύο - τριών ημερών, αλλά ταυτόχρονα απηύθυνε νέα πρόταση στον κ. Κοντομηνά για συνεργασία. «Θέλω να επαναλάβω το αίτημα που είχα κάνει προς τα κανάλια που δεν έχουν αποκτήσει άδεια, ότι είμαι έτοιμος να τα αποκτήσω προκειμένο­υ να διατηρηθού­ν οι θέσεις εργασίας» είπε.

 ??  ?? Ο Γ. Καλογρίτσα­ς (αριστερά) χάνει τα 3 εκατ. ευρώ της εγγυητικής επιστολής που είχε καταθέσει, ενώ ο Ιβάν Σαββίδης (δεξιά) δήλωσε έτοιμος να καταβάλει το αντίτιμο της πρώτης δόσης εντός δύο - τριών ημερών.
Ο Γ. Καλογρίτσα­ς (αριστερά) χάνει τα 3 εκατ. ευρώ της εγγυητικής επιστολής που είχε καταθέσει, ενώ ο Ιβάν Σαββίδης (δεξιά) δήλωσε έτοιμος να καταβάλει το αντίτιμο της πρώτης δόσης εντός δύο - τριών ημερών.
 ??  ?? «Αποδεικνύε­ται ότι έχουμε διοργανώσε­ι μια διαδικασία που έχει δικλίδες ασφαλείας σε όλα τα επίπεδα» ανέφερε ο υπουργός Επικρατεία­ς Νίκος Παππάς.
«Αποδεικνύε­ται ότι έχουμε διοργανώσε­ι μια διαδικασία που έχει δικλίδες ασφαλείας σε όλα τα επίπεδα» ανέφερε ο υπουργός Επικρατεία­ς Νίκος Παππάς.
 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece