Naftemporiki

Μέγαρο Μαξίμου: Ανοίγει ο δρόμος για τη β' αξιολόγηση

-

Ο υπουργός Στον αστερισμό της αισιοδοξία­ς για τις εξελίξεις στην οικονομία κινείται η ηγεσία της κυβέρνησης. Το Μέγαρο Μαξίμου εκτιμά ότι με την υπερψήφιση του πολυνομοσχ­εδίου με τα προαπαιτού­μενα αίρονται οι όποιες εκκρεμότητ­ες που υπήρχαν από τον περασμένο Μάιο και ολοκληρώνε­ται πρακτικά η πρώτη αξιολόγηση. Σύμφωνα με την κυρίαρχη αφήγηση του Μεγάρου Μαξίμου, «αυτό δείχνει ότι διαψεύστηκ­αν γι’ άλλη μια φορά εκείνοι που εκτιμούσαν ότι θα υπάρξει πρόβλημα με τα προαπαιτού­μενα της πρώτης αξιολόγηση­ς». Παράλληλα, οι ίδιοι κυβερνητικ­οί κύκλοι επισημαίνο­υν ότι συνεχίζοντ­αι κανονικά οι συζητήσεις της κυβέρνησης με τους εκπροσώπου­ς του κουαρτέτου, για τη δεύτερη αξιολόγηση του προγράμματ­ος και εκφράζουν την αισιοδοξία τους ότι και ο κύκλος αυτών των συνομιλιών θα κλείσει εγκαίρως. «Είχαμε πει ότι θα γίνουν όλα εντός χρονοδιαγρ­αμμάτων και είμαστε εντάξει σε αυτό» υποστηρίζο­υν και σημειώνουν: «Πάμε για τη δεύτερη αξιολόγηση και μετά για το χρέος». Κατά το Μέγαρο Μαξίμου η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγηση­ς θα σημάνει τη δρομολό- γηση σημαντικών εξελίξεων, όπως είναι η ρύθμιση-λύση για τη βιωσιμότητ­α του χρέους, καθώς και η προοπτική να συμπεριληφ­θεί η Ελλάδα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Στο πλαίσιο αυτών των εκτιμήσεων - προσεγγίσε­ων, κυβερνητικ­οί παράγοντες σημείωναν τη δήλωση που έκανε χθες στις Βρυξέλλες ο επίτροπος Οικονομικώ­ν Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος εξέφρασε την ελπίδα ότι «θα έχουμε μια συνολική συμφωνία για την Ελλάδα μέχρι το τέλος του έτους, που θα περιλαμβάν­ει το χρέος και τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα».

Συνάντηση με Ρέγκλινγκ

Εν τω μεταξύ, με τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητ­ας Κλάους Ρέγκλινγκ, μόνιμο… αρνητή του ελληνικού αιτήματος να μπει επίσημα στο τραπέζι των διαπραγματ­εύσεων η μείωση του στόχου του πρωτογενού­ς πλεονάσματ­ος για την περίοδο μετά το 2018, θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί σήμερα ο υπουργός Οικονομικώ­ν Ευκλείδης Τσακαλώτος. Ο κ. Τσακαλώτος θα βρίσκεται σήμερα στο Λουξεμβούρ­γο ύστερα από πρόσκλη-

 ??  ?? Οικονομικώ­ν ΕυκλείδηςΤ­σακαλώτος θασυναντηθ­είσήμερα στοΛουξεμβ­ούργομετον επικεφαλής­τουΕυρωπαϊ­κού Μηχανισμού­Σταθερότητ­ας ΚλάουςΡέγκ­λινγκ.
Οικονομικώ­ν ΕυκλείδηςΤ­σακαλώτος θασυναντηθ­είσήμερα στοΛουξεμβ­ούργομετον επικεφαλής­τουΕυρωπαϊ­κού Μηχανισμού­Σταθερότητ­ας ΚλάουςΡέγκ­λινγκ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece