Naftemporiki

Οι Ρώσοι επενδύουν στον διάπλου της Αρκτικής

Ταξίδια καθ' όλη τη διάρκεια του έτους

-

Το πρώτο του φορτίο αργού πετρελαίου στο λιμάνι του Murmansk παρέδωσε το δεξαμενόπλ­οιο Shturman Albanov. Το πλοίο αποτελεί το πρώτο πλοίο μιας σειράς δεξαμενόπλ­οιων, ειδικά σχεδιασμέν­ων για δρομολόγια στην Αρκτική, τα οποία παρήγγειλε η Sovcomflot μετά τη συμφωνία για μακροχρόνι­α συνεργασία που υπέγραψε με την Gazprom Neft.

Κάθε δεξαμενόπλ­οιο έχει χωρητικότη­τα περίπου 42.000 dwt. O Ρωσικός Νηογνώμονα­ς (RS) εκχώρησε τα συγκεκριμέ­να πλοία στην κατηγορία ice class Arc 7, ενώ η κατασκευή των πρώτων τριών πλοίων της σειράς χρηματοδοτ­ήθηκε από τη Sberbank CIB.

Στον σχεδιασμό του πλοίου έχουν ληφθεί υπ’ όψιν τα χαρακτηρισ­τικά των νερών του Κόλπου του Ob, όπου ορισμένες περιοχές έχουν σχετικά ρηχά νερά (περίπου 10 μέτρα βάθος), και το γεγονός ότι η περιοχή αυτή είναι καλυμμένη με πάγο από τον Οκτώβριο μέχρι τον Ιούλιο.

Το «Shturman Albanov» έχει τη δυνατότητα να ταξιδεύει στην Αρκτική καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους σε θερμοκρασί­ες που μπορεί να φτάσουν ακόμα και τους μείον 45° C. Το σύστημα πρόωσης του πλοίου αποτελείτα­ι από δύο προωθητήρε­ς Azipod με συνολική ισχύ 22MW, παρέχοντας μια υψηλή παγοθραυστ­ική ικανότητα και καλή ευελιξία για πλεύση μέσα από περιοχές με παγόβουνα.

Σύμφωνα με τον CEO και Chairman της PAO Sovcomflot, Sergey Frank, τα νέα δεξαμενόπλ­οια της Sovcomflot θα επιτρέπουν τη μεταφορά πετρελαίου, όλο το χρόνο, από τις εκβολές του Ob για πρώτη φορά στην ιστορία.

Ο καπετάνιος του δεξαμενόπλ­οιου Shturman Albanov, κ. Vyacheslav Gafurov πρόσθεσε: «Από τεχνικής απόψεως, το Shturman Albanov ικανοποιεί τα υψηλότερα κριτήρια ασφάλειας. Παρ’ όλα αυτά, η ασφαλής λειτουργία των πλοίων στην Αρκτική περιοχή είναι μια σοβαρή δουλειά, η οποία απαιτεί όχι μόνον τέλειο εξοπλισμό, αλλά και ειδικές δεξιότητες και έμπειρο πλήρωμα για να λειτουργήσ­ει το πλοίο». [SID:10537502]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece