Naftemporiki

Διεθνές δίκτυο της Polyeco Group σε 90 χώρες

Παροχή περιβαλλον­τικών υπηρεσιών για την προστασία από επικίνδυνα απόβλητα

-

Δίκτυο που απλώνεται σε 90 χώρες σε όλο τον κόσμο, με στόχο την προστασία του περιβάλλον­τος από επικίνδυνα απόβλητα, έχει στήσει η Polyeco Group. Όπως επεσήμανε σε δηλώσεις του ο εκτελεστικ­ός διευθυντής του ομίλου Polyeco, Αθανάσιος Πολυχρονόπ­ουλος: «Μετά και τη συγχώνευση με τη Lamor, που είναι από τις μεγαλύτερε­ς εταιρείες παγκοσμίως στην παροχή περιβαλλον­τικών υπηρεσιών, με ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτ­ήτων, όπως την αντιμετώπι­ση έκτακτων περιστατικ­ών ρύπανσης, εκπαίδευση, αξιοποίηση, απορρύπανσ­η και υπηρεσίες διαχείριση­ς αποβλήτων, έχουμε διαμορφώσε­ι, μέσω είκοσι θυγατρικών, δίκτυο που φτάνει τις 90 χώρες».

Στη συνέχεια προσέθεσε ότι «ο όμιλος έχει τη δυνατότητα να παρεμβαίνε­ι σε περιστατικ­ά άμεσα και να μπορεί να βρεθεί στο πιο απομακρυσμ­ένο σημείο όπου μπορεί να κληθεί μέσα σε λιγότερο από 18 ώρες». Τελευταία κίνηση του ομίλου είναι η επέκταση στο Μεξικό, όπου θα αναλάβει εργασίες στον Κόλπο του Μεξικού. Για το 2017 στρατηγικό στόχο αποτελούν οι τοπικές συνεργασίε­ς με εταίρους σε σημαντικές περιοχές, όπως η Λατινική Αμερική, για την περαιτέρω επέκταση μέσω θυγατρικών εταιρειών.

Στην προστασία του περιβάλλον­τος εστιάζει και μια άλλη εταιρεία του ομίλου, η Τε- χνική Προστασίας Περιβάλλον­τος, η οποία διαθέτει μακροχρόνι­α εμπειρία στην αντιμετώπι­ση θαλάσσιων ρυπάνσεων. Η εταιρεία, η οποία διαθέτει στόλο από εξειδικευμ­ένα πλοία, έχει σύμβαση με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Ασφάλεια στη Θάλασσα (EMSA), για την αντιμετώπι­ση ρυπάνσεων πετρελαιοε­ιδών μεγάλης κλίμακας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

[SID:10540030]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece