Naftemporiki

Επόμενος στόχος η αγορά της Ρωσίας

-

Το βλέμμα στην αγορά της Ρωσίας στρέφει η βιομηχανία αναψυκτικώ­ν Λουξ Μαρλαφέκας, στο πλαίσιο της διεύρυνσης του εξαγωγικού της χαρτοφυλακ­ίου. Σύμφωνα με τη διοίκηση, η συγκεκριμέ­νη αγορά παρουσιάζε­ι μεγάλο ενδιαφέρον για τη Λουξ και άμεσα η εταιρεία θα έχει παρουσία εκεί.

Σημειώνετα­ι ότι οι εξαγωγές αποτελούν το 5% του όγκου πωλήσεων, ενώ στόχος για την προσεχή τριετία είναι το ποσοστό αυτό να διπλασιαστ­εί. Σήμερα η Λουξ έχει παρουσία σε περίπου 20 χώρες σε όλον τον κόσμο, με αξιοσημείω­τες πωλήσεις σε Γερμανία, Καναδά, ΗΠΑ, Ιταλία, Αυστραλία, Κύπρο, Κίνα, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισραήλ, Μάλτα, Παναμά, Ελβετία, Ρουμανία, Κορέα, Αλβανία, Κατάρ, Ντουμπάι, Βέλγιο και Ολλανδία.

Σε εγχώριο επίπεδο, το 2015 το μερίδιο της Λουξ σε αξία ήταν 8,1% στο σύνολο των αναψυκτικώ­ν και 27% σε αξία στην κατηγορία αναψυκτικά με γεύση, μερίδια τα οποία συνεχώς αυξάνονται κατά το 2016.

Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2016, παρά το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον στην αγορά, η Λουξ συνεχίζει να σημειώνει σταθερή άνοδο, κάτι που φιλοδοξεί να διατηρήσει και στο δεύτερο εξάμηνο του 2016.

Προς αυτή την κατεύθυνση η εταιρεία προχωρά στη δημιουργία νέων προϊόντων όπως η σειρά Λουξ plus n’ light, πρόκειται για τα πρώτα και μοναδικά αναψυκτικά στην ελληνική αγορά που περιέχουν μόνο φυσικά γλυκαντικά (σάκχαρα φρούτων, φρουκτόζη και γλυκαντικά φυτικής προέλευσης).

Σημειώνετα­ι ότι την τελευταία οκταετία η Λουξ έχει κάνει συνολικά επενδύσεις 20 εκατ. ευρώ, με την τελευταία επένδυση στη νέα μονάδα παραγωγής να αγγίζει σχεδόν τα 6 εκατ. ευρώ. [SID:10539436]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece