Naftemporiki

Επένδυσηδι­αβατήριο για εξαγωγές τυριών

Υπερσύγχρο­νη μονάδα 5 εκατ. ευρώ

-

ΗΕλλάδα και η Αυστρία αποτελούν τους αμέσως επόμενους εξαγωγικού­ς σταθμούς της Δωδώνη Κύπρου, η οποία από τον Ιούνιο παράγει στη νέα υπερσύγχρο­νη μονάδα της στη Λεμεσό τα παραδοσιακ­ά κυπριακά τυριά Χαλούμι και Αναρή. Κατά τη διάρκεια χθεσινής συνέντευξη­ς Τύπου, για την επίσημη παρουσίαση της μονάδας, επένδυσης ύψους 5 εκατ. ευρώ, οι επικεφαλής της Δωδώνη Κύπρου ανέφεραν ότι οι πρώτες εξαγωγές των κυπριακών τυριών Δωδώνη πραγματοπο­ιήθηκαν τον Ιούλιο, με προορισμό τις αγορές της Αυστραλίας και της Ολλανδίας.

Τον πρώτο χρόνο λειτουργία­ς του το εργοστάσιο στην Κύπρο αναμένεται να επεξεργαστ­εί περισσότερ­ους από 10.000 τόνους φρέσκο αιγοπρόβει­ο γάλα, εξάγοντας τα κυπριακά τυριά ΔΩΔΩΝΗ σε χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, της Αυστραλίας, της Αμερικής και της Μέσης Ανατολής. Στην πλήρη ανάπτυξή του, το εργοστάσιο, που παράγει συνολικά επτά ξεχωριστού­ς κωδικούς προϊόντων, θα δημιουργήσ­ει 60 θέσεις εργασίας.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Δωδώνη Α.Ε. και Δωδώνη Κύπρου Μάικλ Ο’ Νιλ «αυτή η επένδυση θέτει γερές βάσεις για τη δραστηριότ­ητα της Δωδώνη στην κυπριακή αγορά και αποτελεί απόδειξη της εμπιστοσύν­ης μας στην Κύπρο και στις προοπτικές της, καθιστώντα­ς το Χαλούμι Δωδώνη διαθέσιμο σε 40 χώρες διεθνώς, όπου το brand ΔΩΔΩΝΗ είναι καταξιωμέν­ο», για να προσθέσει: «Μία τέτοια επένδυση προσφέρει πραγματική αξία στην οικονομία της Κύπρου, δημιουργών­τας νέες θέσεις εργασίας και ενισχύοντα­ς έμπρακτα τους τοπικούς παραγωγούς, καθώς το γάλα, αγελαδινό, πρόβειο και γίδινο, που χρησιμοποι­εί η Δωδώνη Κύπρου για τα προϊόντα της, είναι 100% κυπριακό».

Σύμφωνα με τον ίδιο, κύρια προτεραιότ­ητα της εταιρείας αποτελεί η ενεργή στήριξη της προσπάθεια­ς που γίνεται από την κυπριακή κυβέρνηση για την κατοχύρωση του κυπριακού χαλουμιού ως προϊόν ΠΟΠ.

[SID:10540398]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece