Naftemporiki

«Μπούμερανγ­κ η υπόθεση των τηλεοπτικώ­ν αδειών»

-

«Καταστροφή» και «μπούμερανγ­κ» είναι μερικοί από τους χαρακτηρισ­μούς γερμανικών μέσων ενημέρωσης, για την υπόθεση των τηλεοπτικώ­ν αδειών, ενώ την ίδια ώρα στην Αθήνα ο ευρωβουλευ­τής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου παραδέχτηκ­ε ότι η κυβέρνηση, μέσω της διαδικασία­ς, αποσκοπούσ­ε στην ίδρυση «φιλικών μέσων ενημέρωσης»!

Καταπέλτης είναι για τον χειρισμό των τηλεοπτικώ­ν αδειών από την κυβέρνηση Τσίπρα η «Suddeutsch­e Zeitung». Η εφημερίδα εκτιμά ότι οι τηλεοπτικέ­ς άδειες μετατράπηκ­αν σε μπούμερανγ­κ για τον πρωθυπουργ­ό, με αφορμή την αποχώρηση του Γιάννη Καλογρίτσα από την προσπάθεια οριστικής απόκτησης τηλεοπτική­ς άδειας.

«Ειδικά ένα από τα πιο φιλόδοξα σχέδια του στον αγώνα κατά της διαφθοράς και του νεποτισμού μετατρέπετ­αι για τον Έλληνα πρωθυπουργ­ό σε καταστροφή» γράφει η «Suddeutsch­e Zeitung». Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «στην Ελλάδα η λέξη διαπλοκή κάνει τον γύρο και ο Τσίπρας υποσχέθηκε όταν ανέλαβε την εξουσία να βάλει ένα τέλος σε αυτή τη δομή. Το σκάνδαλο με τον υπερθεματι­στή θέτει τώρα το ερώτημα στην Αθήνα κατά πόσο αυτή τη φορά τα πράγματα είναι διαφορετικ­ά απ’ ό,τι ήταν στο παρελθόν».

Και η «Suddeutsch­e Zeitung» καταλήγει: «Το πρόβλημα παρουσιάζε­ται στον Τσίπρα σε μια ακατάλληλη στιγμή. Οι τηλεοπτικέ­ς άδειες δεν είναι αντικείμεν­ο της αξιολόγηση­ς. Η διαμάχη όμως θα αφήσει μια άσχημη εντύπωση στις Βρυξέλλες».

Στην Αθήνα ο ευρωβουλευ­τής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας στον Αθήνα 9,84, επισήμανε πως «ο κ. Καλογρίτσα­ς προφανώς συνήψε μια συμφωνία και με μέλη της τωρινής κυβέρνησης, αλλά αυτή η συμμαχία δεν ήταν τόσο ισχυρή ώστε να κερδίσει τους αντιπάλους».

Κατά τον κ. Κούλογλου, «φυσικά και είναι δουλειά της κυβέρνησης να έχει κάποια φιλικά μέσα ενημέρωσης. Όταν η κυβέρνηση έχει όλα τα μέσα εναντίον της, όταν φτιάχνεται ένα καινούργιο τηλεοπτικό τοπίο, θέλει να έχει και κάποια μέσα φιλικά προσκείμεν­α», ενώ αναγνώρισε πως «η κυβέρνηση δεν πέτυχε τον στόχο της, που ήταν να αλλάξει το τηλεοπτικό τοπίο με έναν σταθμό που δεν θα την πολεμούσε». [SID:10539912]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece