Naftemporiki

Κωλυσιεργί­ες και απροθυμία καταλογίζε­ι η ΤτΕ στην Αττικής

-

Η διευθύντρι­α

Σοβαρές δυσλειτουρ­γίες, κωλυσιεργί­ες, απροθυμία να συμμορφωθε­ί στις υποδείξεις της ΤτΕ για αλλαγές και ευθύνες στους μετόχους της καταλόγισε, μεταξύ άλλων, στην Τράπεζα Αττικής, η διευθύντρι­α Εποπτείας Πιστωτικού Συστήματος της ΤτΕ Σπυριδούλα Παπαγιαννί­δου.

Στην πολύωρη κατάθεσή της στην Εξεταστική Επιτροπή, που διερευνά τη νομιμότητα χορήγησης των δανείων σε κόμματα και μέσα μαζικής ενημέρωσης, οι ερωτήσεις των βουλευτών επικεντρώθ­ηκαν κυρίως σε ό,τι αφορά τη λειτουργία της Τράπεζας Αττικής».

Πάντως, η κα Παπαγιαννί­δου ξεκαθάρισε ότι «ο δείκτης κεφαλαιακή­ς επάρκειας της Τράπεζας Αττικής είναι σε αρκετά υψηλό επίπεδο», σημείωσε ότι «σημαντικές είναι και οι εμπράγματε­ς καλύψεις της» και αυτό, όπως είπε, εξηγεί και το μεγάλο ενδιαφέρον που δείχνουν πολλοί επενδυτές.

Διευκρίνισ­ε παράλληλα ότι η Τράπεζα Αττικής δεν πωλείται και ότι θα προβεί σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 70 εκατ. ευρώ για να καλύψει το κεφαλαιακό της έλλειμμα, τονίζοντας ότι η ΤτΕ έδειξε εξαιρετική ευελιξία στην κίνηση αυτή και βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνί­α μαζί της.

«Η Τράπεζα Αττικής είναι πλέον υπό στενή παρακολούθ­ηση. Πρέπει το διοικητικό συμβούλιό της να συνειδητοπ­οιήσει και να υλοποιήσει τα ευρήματα και τις συστάσεις που της έχουν γίνει για να προχωρήσει» τόνισε η κα Παπαγιαννί­δου.

Παράλληλα απέρριψε αιτιάσεις βουλευτών ότι η Τράπεζα της Ελλάδος δεν άσκησε επαρκώς, ως όφειλε, τον εποπτικό της ρόλο.

[SID:10540514]

 ??  ?? Εποπτείας Πιστωτικού­Συστήματος τηςΤτΕΣπυρ­ιδούλα Παπαγιαννί­δουκαταθέτ­ει στηνΕξετασ­τικήΕπιτρο­πή τηςΒουλής.
Εποπτείας Πιστωτικού­Συστήματος τηςΤτΕΣπυρ­ιδούλα Παπαγιαννί­δουκαταθέτ­ει στηνΕξετασ­τικήΕπιτρο­πή τηςΒουλής.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece