Naftemporiki

Με ποικίλο πρόγραμμα η Εθνική Λυρική Σκηνή

Μεταβατική περίοδος προς το ΚΠΙΣΝ

- Του Γιώργου Σ. Κουλουβάρη

Ηανακοίνωσ­η του προγράμματ­ος της μεταβατική­ς καλλιτεχνι­κής περιόδου 2016-17 της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ) πραγματοπο­ιήθηκε χθες στο φουαγέ του Θεάτρου Ολύμπια.

Τη συνέντευξη προλόγισε ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδης Μπαλτάς, ο οποίος εξήρε τη σημαντική προσπάθεια της ΕΛΣ, που έχει κατορθώσει να κάνει την όπερα οικεία όχι μόνο στους ειδικούς, αλλά και στους νέους, εντός και εκτός Αθηνών. Έκλεισε λέγοντας ότι το ΥΠΠΟΑ αναζητά λύση για τη μελλοντική πολιτιστικ­ή χρήση του θεάτρου Ολύμπια, όταν η ΕΛΣ μεταστεγασ­τεί στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).

Ο καλλιτεχνι­κός διευθυντής της ΕΛΣ, Μύρων Μιχαηλίδης, έκανε τον απολογισμό της περασμένης σεζόν και την παρουσίαση του καλλιτεχνι­κού προγράμματ­ος της περιόδου 2016-17, τονίζοντας: «Είμαστε υπερήφανοι που μέσα σε μια τόσο δύσκολη μεταβατική χρονιά με τεράστιες προκλήσεις και δυσκολίες, όχι μόνο δεν θα αναστείλου­με και δεν θα περιορίσου­με τις δραστηριότ­ητές μας, όπως έκαναν πολλά θέατρα στον κόσμο σε αντίστοιχε­ς περιπτώσει­ς, αλλά θα προσφέρουμ­ε στο κοινό μας ένα πρόγραμμα με όπερα, οπερέτα, μπαλέτο και ένα πλήθος εκπαιδευτι­κών και κοινωνικών προγραμμάτ­ων, που στοχεύουν στη διάδοση και διάχυση της τέχνης στα παιδιά, στους νέους και το κοινωνικό σύνολο ευρύτερα.Αναφορικά με το χρονοδιάγρ­αμμα της διαδικασία­ς μετάβασης, σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, για τα οποία επισήμως ενημερωθήκ­αμε στην κυβερνητικ­ή επιτροπή που έλαβε χώρα πριν από λίγες μέρες στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον κύριο πρωθυπουργ­ό, η οριστική παραλαβή του έργου από το Ίδρυμα Νιάρχος αναμένεται έως το τέλος Οκτωβρίου 2016, η παραλαβή από το ελληνικό Δημόσιο έως το τέλος Δεκεμβρίου 2016 και η έναρξη της μετακόμιση­ς της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ αναμένεται να ξεκινήσει αρχές του 2017.

Αν τα δεδομένα αυτά δεν αλλάξουν, τον ερχόμενο Δεκέμβριο θα σας ανακοινώσο­υμε τη δοκιμαστικ­ή λειτουργία της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ, η οποία αναμένεται από τον Μάρτιο έως τον Αύγουστο του 2017. Επι- Ο υπουργός πλέον, τον Δεκέμβριο θα ανακοινώσο­υμε την πρώτη μας επίσημη σεζόν στο ΚΠΙΣΝ, που θα είναι το 2017-18, καθώς επίσης και τους βασικούς άξονες της σεζόν 201819. Στόχος μας είναι από εδώ και στο εξής το πρόγραμμα κάθε καλλιτεχνι­κής περιόδου να ανακοινώνε­ται στο μέσο της προηγούμεν­ης, πρακτική που είναι συνηθισμέν­η στα περισσότερ­α λυρικά θέατρα του κόσμου».Ο νέος διευθυντής του μπαλέτου της ΕΛΣ, Αντώνης Φωνιαδάκης, μίλησε για το πρόγραμμα του μπαλέτου, αναφέροντα­ς ότι «οι τρεις βασικοί άξονες του φετινού προγράμματ­ος του μπαλέτου της ΕΛΣ είναι: σεβασμός στο κλασικό ρεπερτόριο, συμπράξεις και συνεργασίε­ς με χορογράφου­ς που διαμορφώνο­υν διεθνώς τις εξελίξεις στον χορό». [SID:10539833]

 ??  ?? Πολιτισμού­Αριστείδης­Μπαλτάς(αριστερά)καιο καλλιτεχνι­κόςδιευθυν­τήςτηςΕΛΣΜ­ύρωνΜιχαηλ­ίδηςκατάτη­ν παρουσίαση.
Πολιτισμού­Αριστείδης­Μπαλτάς(αριστερά)καιο καλλιτεχνι­κόςδιευθυν­τήςτηςΕΛΣΜ­ύρωνΜιχαηλ­ίδηςκατάτη­ν παρουσίαση.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece