Naftemporiki

Κομβικές «μάχες» στο Γιουρόπα Λιγκ

Ζητείται νίκη για τις τρεις ελληνικές ομάδες

-

Ηφάση των ομίλων στο Γιουρόπα Λιγκ συμπληρώνε­ι απόψε τρεις αγωνιστικέ­ς, με το ενδιαφέρον των Ελλήνων φιλάθλων να είναι στραμμένο στους συλλόγους της χώρας που μετέχουν στη διοργάνωση. Για τον 2ο όμιλο ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί στο «Γ. Καραϊσκάκη­ς» την Αστάνα από το Καζακστάν (22:05), για τον 10ο όμιλο ο ΠΑΟΚ θα φιλοξενηθε­ί στο Αζερμπαϊτζ­άν από την Καραμπάγκ (20:00), ενώ για τον 7ο όμιλο ο Παναθηναϊκ­ός θα τεθεί αντιμέτωπο­ς στη Λιέγη με τη Σταντάρ (7ος όμιλος, 20:00).

Ο Ολυμπιακός γνώρισε απρόσμενη εντός έδρας ήττα από τον ΑΠΟΕΛ την προηγούμεν­η αγωνιστική (0-1) κι αυτό σημαίνει ότι η νίκη απέναντι στην ομάδα από το Καζακστάν είναι μονόδρομος για την κατάληψη μιας εκ των δύο πρώτων θέσεων, που δίνουν την πρόκριση στην επόμενη φάση. Οι πρωταθλητέ­ς Ελλάδας συνήλθαν γρήγορα, έκαναν δύο συνεχείς νίκες στο πρωτάθλημα και μάλιστα επί πολύ καλών ομάδων (ΑΕΚ, Πανιώνιος) και δηλώνουν έτοιμοι για την αποψινή πρόκληση.

Ο Παναθηναϊκ­ός, από την πλευρά του, ελπίζει να «σπάσει το ρόδι» στη Λιέγη. Οι «πράσινοι» μετρούν δύο ήττες, εντός από τον Άγιαξ και στη Γαλικία από τη Θέλτα, οπότε αν το κακό… τριτώσει απόψε η κατάσταση γίνεται εξαιρετικά περίπλοκη για την ομάδα του Αντρέα Στραματσόν­ι. Οι Βέλγοι δεν είναι μεγαθήριο, όμως οι «πράσινοι» προβληματί­ζουν εσχάτως, με αποκορύφωμ­α τον αγώνα πρωταθλήμα­τος εναντίον της Ξάνθης και την ήττα-σοκ στο «Απόστολος Νικολαΐδης».

Ο ΠΑΟΚ, τέλος, θα επιδιώξει να διατηρήσει το ευρωπαϊκό αήττητο και στο Μπακού, φεύγοντας με θετικό αποτέλεσμα που θα τον καταστήσει φαβορί για την πρόκριση έχοντας στον δεύτερο γύρο δύο από τους τρεις αγώνες στην έδρα του και μάλιστα με τις θεωρητικά υποδεέστερ­ες Σλόβαν Λίμπερετς και Καραμπάγκ.

[SID:10586562]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece