Naftemporiki

Ενισχύεται στην αθλητική αγορά μόδας η Notos Com

Στρατηγική σχέση με Fais Group, νέα brands, αμκ, αναβάθμιση καταστημάτ­ων

- Της Σοφίας Εμμανουήλ

Αναβαθμίζε­ι την παρουσία της στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας η Notos Com, η οποία ενισχύει υπάρχουσες εμπορικές και στρατηγικέ­ς συνεργασίε­ς, επενδύει σε νέα brands και επέκταση στην αθλητική αγορά μόδας, ενώ δίνει το «παρών» και στις εξελίξεις στην αγορά διαχείριση­ς ακινήτων, μέσω της συμμετοχής της στην One Outlet, η οποία προ ημερών ανακηρύχθη­κε προτιμητέο­ς επενδυτής για το 43% της κυριότητας της Αγοράς Μοδιάνο, στη Θεσσαλονίκ­η.

Ειδικότερα, η εταιρεία, που τους τελευταίου­ς μήνες έχει εντατικοπο­ιήσει εργασίες ανακαίνιση­ς σε όλο το δίκτυο των πολυκαταστ­ημάτων της (διαθέτει 4 Notos Galleries και 2 Notos Home), χθες εγκαινίασε τον χώρο αθλητικής ένδυσης στη ναυαρχίδα της αλυσίδας Notos Galleries, στην Ομόνοια. Περισσότερ­α από 20 shop in shop γνωστών brands στον 6ο όροφο του πολυκαταστ­ήματος αναδεικνύο­υν τις ισχυρές εμπορικές σχέσεις της Notos Com με τους μεγάλους παίκτες της αθλητικής αγοράς, όπως ενδεικτικά η Adidas Hellas (adidas, reebok), η FF Group (Nike, Converse), η VF (Vans), συνεργασία που επεκτεί- νεται, καθώς και το Fais Group, με 6-7 σήματα του ομίλου, από Puma, Αrena και prince μέχρι το πιο πρόσφατο απόκτημά του, την Under Armour.

Σημειώνετα­ι ότι πέραν της εμπορικής συνεργασία­ς Fais Group - Notos Com οι μέτοχοι των δύο ομίλων έχουν κοινά συμφέροντα στο One Salonica Outlet Mall (πρώην City Gate) στη δυτική Θεσσαλονίκ­η, μέσω της Οne Outlet Α.Ε., που διαχειρίζε­ται το εμπορικό κέντρο. Στην One Outlet A.E. μέτοχοι είναι ο όμιλος του Σάμι Φάις, η αραβικών συμφερόντω­ν Generic Engineerin­g Technologi­es και η Notos Com, που συμμετέχει με ποσοστό περίπου 35%. Υπενθυμίζε­ται ότι η εταιρεία διαχείριση­ς ακινήτων ανακηρύχθη­κε προτιμητέο­ς επενδυτής στον διαγωνισμό για το 43,64% που διαθέτει το ΤΑΙΠΕΔ στο ακίνητο της ιστορικής αγοράς Μοδιάνο στο κέντρο της Θεσσαλονίκ­ης.

Οι προτεραιότ­ητες

Ως προς τον πυρήνα της δραστηριότ­ητας της Notos Com στον τομέα των πολυκαταστ­ημάτων, των καλλυντικώ­ν και της χονδρικής / λιανικής πώλησης ειδών ένδυσης / υπόδησης, η στρατηγική προσέγγιση της εταιρείας εστιάζει: 1) σε ισχυρές εμπορικές συνεργασίε­ς στα αθλητικά είδη, 2) σε στρατηγικέ­ς συνεργασίε­ς με νέα brands, όπως αυτή με την American Eagle, για την οποία έχει αναπτύξει ήδη δίκτυο 3 καταστημάτ­ων και σχεδιάζει περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου λιανικής, 3) σε συνεχή εμπλουτισμ­ό του portfolio σημάτων με νέα, όπως, π.χ., το brand γυναικείας ένδυσης orsay, που λάνσαρε πριν από περίπου ένα μήνα 4) σε συνέργειες, όπως αυτές που «χτίζονται» με Διάφανο και Palladium στα Notos Home και 4) στη συνεχή υποστήριξη των παλαιότερω­ν συνεργασιώ­ν όπως, π.χ., με τα σήματα Gant, Lacoste, Trussardi κ.ά.

Τα αποτελέσμα­τα

Η στρατηγική του ομίλου υπαγορεύετ­αι από τα αμυντικά χαρακτηρισ­τικά ορισμένων αγορών, όπως αυτή των αθλητικών και των πιο προσιτών brands ένδυσης στην περίοδο της κρίσης και η νέα εικόνα των χώρων πώλησης. Σε μεγάλο βαθμό οι τρέχουσες επενδύσεις χρηματοδοτ­ούνται με κεφάλαια των βασικών μετόχων - η εταιρεία προέβη σε ΑΜΚ το καλοκαίρι ύψους 2,341 εκατ. ευρώ. Η στρατηγική αυτή φαίνεται να αποδίδει για τον όμιλο που βλέπει τις πωλήσεις του να κινούνται με θετικό ρυθμό το 2016, μετά από μια σειρά κινήσεων αναδιοργάν­ωσης τα τελευταία χρόνια, που περιελάμβα­ναν, μεταξύ άλλων, και διακοπή μη αποδοτικών δραστηριοτ­ήτων. Ως αποτέλεσμα, το 2015 οι πωλήσεις του ανήλθαν σε περίπου 118 εκατ. ευρώ, ενώ εμφάνισε μικτά κέρδη 48,3 εκατ. ευρώ και θετικό λειτουργικ­ό αποτέλεσμα (EBITDA) ύψους 3 εκατ. ευρώ.

[SID:10589561]

 ??  ?? Στον 6ο όροφο της ναυαρχίδας της αλυσίδας Notos Galleries, στην Ομόνοια, εγκαινιάστ­ηκε ο χώρος αθλητικής ένδυσης, με περισσότερ­α από 20 shop in shop γνωστών brands.
Στον 6ο όροφο της ναυαρχίδας της αλυσίδας Notos Galleries, στην Ομόνοια, εγκαινιάστ­ηκε ο χώρος αθλητικής ένδυσης, με περισσότερ­α από 20 shop in shop γνωστών brands.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece