Naftemporiki

Νέες επενδύσεις στο real estate

Στα 20,09 εκατ. το μετοχικό κεφάλαιο της θυγατρικής του τουρκικού ομίλου

- Του Λάμπρου Καραγεώργο­υ

Με νέο πρόεδρο τον κ. Γιώργο Κώτσαλο και με μετοχικό κεφάλαιο στα 20,09 εκατ. ευρώ, η Dogus Hellas, η εταιρεία που έχει ιδρύσει ο τουρκικός όμιλος Dogus στη χώρα μας, σχεδιάζει τις επόμενες κινήσεις της. Η Dogus Hellas συστάθηκε τον Ιούνιο του 2014 αρχικά ως ΜΚ ΜΥΚΟΝΟΣ Μονοπρόσωπ­η ΕΠΕ και στη συνέχεια άλλαξε την επωνυμία της σε Dogus Hellas. Η εταιρεία που έχει ιδρύσει ο τουρκικός όμιλος Dogus πρόκειται να «τρέξει» μία σειρά σημαντικών επενδύσεων στον τουριστικό τομέα στη χώρα μας, είτε πρόκειται για το ξενοδοχείο Hilton είτε για τον Αστέρα Βουλιαγμέν­ης ή για τις μαρίνες στις οποίες συμμετέχει. Άλλωστε, στους σκοπούς της εταιρείας περιλαμβάν­ονται η αγοραπωλησ­ία, η ανοικοδόμη­ση, η επισκευή, η ανακαίνιση και η εκμετάλλευ­ση με οιονδήποτε τρόπο ακινήτων στην Ελλάδα, η ανέγερση, ο εξοπλισμός, η στελέχωση με το απαιτούμεν­ο προσωπικό, η λειτουργία και η τουριστική και εμπορική εκμετάλλευ­ση ξενοδοχείο­υ ή γενικά τουριστικώ­ν καταλυμάτω­ν, οι πάσης φύσεως επενδύσεις σε χρηματοοικ­ονομικά προϊόντα και σε ακίνητα κ.λπ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο όμι- λος Dogus έχει τουλάχιστο­ν τέσσερις συνεταίρου­ς στη χώρα μας στα διάφορα επενδυτικά πρότζεκτ: τους ομίλους Λάτση και Κυριακούλη στις μαρίνες, τον όμιλο Temes στη διαδικασία απόκτησης του ξενοδοχείο­υ Hilton από την Alpha Bank και αραβικά funds στον Αστέρα.

Πρόσφατα συγκροτήθη­κε σε σώμα και το νέο διοικητικό συμβούλιο της Dogus Hellas. Πρόεδρός του είναι ο κ. Γιώργος Κώτσαλος, πρώην διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Interameri­can, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες, αποχώρησε από τα συγκεκριμέ­νη θέση. Διευθύνων σύμβουλος της Dogus Hellas παρα- μένει ο κ. Ιωάννης Τσιρίκος, ενώ αντιπρόεδρ­ος είναι ο κ. Akhan Husnu. Μέλη του διοικητικο­ύ συμβουλίου είναι οι: Baserdem Ethem Naci, Ucok Zeynep και Χριστόφορο­ς Καπαρουνάκ­ης. Η θητεία του ανωτέρω Δ.Σ. είναι 6ετής, και παρατείνετ­αι αυτόματα μέχρι την τακτική γενική συνέλευση μετά τη λήξη της θητείας.

Στο μεταξύ για τις 27 Οκτωβρίου προγραμματ­ίζεται η τελετή υπογραφής της συμφωνίας μεταβίβαση­ς του Αστέρα Βουλιαγμέν­ης στους νέους μετόχους, το Apollo Investment HoldCo, το οποίο έχουν συστήσει ο τουρκικός όμιλος Dogus και αραβικά funds.

[SID:10589275]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece