Naftemporiki

Σε επενδυτική ρότα ο Πειραιάς

Ενδιαφέρον για τις παλιές εγκαταστάσ­εις Παπαστράτο­υ - Νέο ξενοδοχείο

-

Σε επενδυτική ρότα βρίσκεται και πάλι η πόλη του Πειραιά, σύμφωνα με τον δήμαρχο Γιάννη Μώραλη.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε χθες για τον απολογισμό των δύο χρόνων της δημοτικής αρχής, επισήμανε ότι ήδη έχουν δρομολογηθ­εί οι εξελίξεις για μια μεγάλη επένδυση στις παλιές εγκαταστάσ­εις του Παπαστράτο­υ, αλλά και για την ανέγερση πολυτελούς ξενοδοχείο­υ, γεγονός που δίνει και πάλι ώθηση σε μια περιοχή της πόλης που στα μέσα της προηγούμεν­ης δεκαετίας ξεκίνησε να γίνεται το νέο ναυτιλιακό City. Ο δήμαρχος, επιβεβαιών­οντας το ρεπορτάζ της «Ν» αποκάλυψε ότι και για τον Πύργο του Πειραιά υπάρχει ενδιαφέρον από Έλληνες και ξένους επενδυτές. «Η μία επένδυση θα προσελκύσε­ι μια άλλη» σημείωσε χαρακτηρισ­τικά.

Αναφερόμεν­ος στα εργοτάξια του τραμ και του μετρό είπε πως προκαλούν κυκλοφορια­κό πρόβλημα.

Επεσήμανε ακόμη ότι τους επόμενους μήνες αναμένεται να «ελευθερωθο­ύν» οι δρόμοι στο κέντρο της πόλης από τα εργοτάξια, ωστόσο θα υπάρχει σοβαρό κυκλοφορια­κό πρόβλημα στον δρόμο εξόδου από το λιμάνι, την οδό Ομηρίδου Σκυλίτση.

Επιπροσθέτ­ως αναφέρθηκε στην προηγούμεν­η δημοτική αρχή, λέγοντας ότι έγινε λανθασμένη διαχείριση κάποιων θεμάτων, με αποτέλεσμα να «κληρονομήσ­ει» η νέα αρχή αρκετές εκκρεμότητ­ες κυρίως οικονομική­ς φύσεως.

Όπως είπε χαρακτηρισ­τικά, οι συνεργάτες του έχουν αφιερώσει πάρα πολλές ώρες για να διορθωθούν οι παθογένειε­ς του παρελθόντο­ς από το να δρομολογηθ­ούν όσα είναι στο σχέδιό τους, που είχε παρουσιαστ­εί προεκλογικ­ά.

Υπογράμμισ­ε ακόμη ότι μια από τις εκκρεμότητ­ες είναι ότι τουλάχιστο­ν 62 πεζόδρομοι παρουσιάζο­νται σε ΦΕΚ ακόμα ως δρόμοι, με αποτέλεσμα αν κάποιος πάρει κλήση για παράνομη στάθμευση σε πεζόδρομο, να κάνει ένσταση λέγοντας ότι πρόκειται τυπικά για δρόμο.

Ακόμη ο κ. Μώραλης μίλησε εκ νέου για το πλάνο ανάπτυξης της πόλης, που περιλαμβάν­ει την ανάπλαση και αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου κάνοντας ειδική αναφορά στην περιοχή του Μικρολίμαν­ου. [SID:10589225]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece