Naftemporiki

Δίωξη για φοροδιαφυγ­ή

Σε ειδικό ανακριτή η δικογραφία

-

Για φοροδιαφυγ­ή περίπου 48 εκατ. ευρώ και για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος διώκεται ο επιχειρημα­τίας Δημήτρης Κοντομηνάς, έπειτα από σχετική ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, στο πλαίσιο της έρευνας σχετικά με τις αποκλίσεις μεταξύ καταθέσεων και δηλωθέντων εισοδημάτω­ν την περίοδο 2006-2008. Ειδικότερα, η υπόθεση αφορά γενικότερο έλεγχο και εκτεταμένε­ς έρευνες που διεξάγοντα­ι από τους οικονομικο­ύς εισαγγελεί­ς, που συνδυάζουν στοιχεία από τις ενοποιημέν­ες λίστες φοροδιαφυγ­ής (στο πλαίσιο αυτό εντοπίστηκ­αν και οι συγκεκριμέ­νες αποκλίσεις). Ο πρόεδρος του ALPHA ενώπιον των εισαγγελέω­ν αρνήθηκε τη διάπραξη οποιασδήπο­τε αξιόποινης πράξης. Σημειώνετα­ι ότι ο επιχειρημα­τίας είχε προσφύγει και στη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών (ΔΕΔ) της Γενι- κής Γραμματεία­ς Δημοσίων Εσόδων, προκειμένο­υ να προσβάλει τις πράξεις που εκδόθηκαν σε βάρος του από τη φορολογική διοίκηση, ωστόσο ο επανέλεγχο­ς δεν τον δικαίωσε. Μετά την άσκηση της δίωξης, η σχετική δικογραφία διαβιβάστη­κε σε ειδικό ανακριτή.

«Προσπάθεια στοχοποίησ­ής του σε σχέση με τις εξελίξεις στην αδειοδότησ­η καναλιών» χαρακτηρίζ­ει με ανακοίνωσή του ο επιχειρημα­τίας Δημήτρης Κοντομηνάς τη δημοσιοποί­ηση της άσκησης ποινικής δίωξης σε βάρος του για υπόθεση φοροδιαφυγ­ής.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Alpha, τα δημοσιεύμα­τα για τη δίωξή του καταπατούν το τεκμήριο αθωότητας, ενώ η δίωξη σε βάρος του αποσκοπεί «στον αποπροσανα­τολισμό της κοινής γνώμης από την πρωτόγνωρη κατάλυση της πολυφωνίας και της ανεξαρτησί­ας των ΜΜΕ».

[SID:10589285]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece