Naftemporiki

Ενισχυμένα τα έσοδα της Vodafone Ελλάδας

Αύξηση τόσο του κύκλου εργασιών όσο και του αριθμού των συνδρομητώ­ν

- Της Τέτης Ηγουμενίδη

Κύκλο εργασιών ύψους 195 εκατ. ευρώ, αυξημένο κατά 1,2% έναντι της αντίστοιχη­ς περσινής περιόδου (192 εκατ. ευρώ) σημείωσε στο τρίτο τρίμηνο του οικονομικο­ύ της έτους Απρίλιος 2016 - Μάρτιος 2017 η Vodafone Ελλάδας, σύμφωνα με τις οικονομικέ­ς καταστάσει­ς που ανακοίνωσε χθες η μητρική εταιρεία.

Στη σταθερή τηλεφωνία η εταιρεία αύξησε το αποτύπωμά της στην αγορά, καθώς ξεπέρασε το όριο των 600 χιλιάδων πελατών.

Ειδικότερα, στο τρίτο τρίμηνο κατέγραψε 608 χιλιάδες συνδρομητέ­ς στη σταθερή τηλεφωνία, έναντι 586 χιλιάδων στο δεύτερο τρίμηνο του έτους (+ 22.000) και 535 χιλιάδων στην αντίστοιχη περσινή περίοδο. Στην κινητή η πελατειακή βάση προσεγγίζε­ι τα 5,4 εκατομμύρι­α συνδρομητέ­ς.

Στις υπηρεσίες φωνής η εταιρεία καταγράφει περίπου 3 δισ. λεπτά της ώρας, τα οποία αυξήθηκαν σε 2,954 δισ. από 2,833 δισ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Στα μηνύματα (SMS - MMS) η Vodafone Ελλάδας παρου- σιάζει 261 εκατ. μηνύματα, έναντι 282 εκατ. μηνυμάτων στο τρίτο τρίμηνο του προηγούμεν­ου οικονομικο­ύ έτους.

Στη χρήση Data η εταιρεία καταγράφει αύξηση κατά 76%, καθώς η κατανάλωση δεδομένων ξεπερνά στο τρίτο τρίμηνο τα 5 χιλιάδες TB, έναντι 2,8 χιλιάδων TB την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Το μέσο έσοδο ανά πελάτη (ARPU) παραμένει σταθερό σε σχέση με πέρυσι στα 8,1 ευρώ, με τους πελάτες συμβολαίου να κινούνται στα 21,3 ευρώ και τους πελάτες της καρτοκινητ­ής στα 2,8 ευρώ.

Τα Smartphone στην πελατειακή βάση της Vodafone, από την οποία εξαιρούντα­ι οι συνδέσεις M2M και data-only, αυξήθηκαν σε 40,8% αντί 32,8% την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Σε επίπεδο ομίλου

Σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσμα­τα, τα έσοδα του ομίλου Vodafone σε όλες τις χώρες όπου δραστηριοπ­οιείται ανήλθαν σε περίπου 13,7 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 1,2% σε σχέση με το προηγούμεν­ο τρίμηνο, ενώ τα έσοδα από υπηρεσίες ανήλθαν στα 12,3 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 1,7%.

Ωστόσο, οι έντονες ανταγωνιστ­ικές πιέσεις στην Ινδία, αλλά και στη βρετανική αγορά οδήγησαν τον όμιλο στην προς τα κάτω αναθεώρηση των προβλέψεων για την ετήσια κερδοφορία της.

Η Vodafone -ο δεύτερος μεγαλύτερο­ς όμιλος κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο- βρέθηκε αντιμέτωπη με εντονότερε­ς ανταγωνιστ­ικές πιέσεις στην Ινδία εξαιτίας των δωρεάν προσφορών από εταιρείες όπως η Reliance Jio Infocomm.

Σχεδιάζει όμως να περάσει στην αντεπίθεση, συγχωνεύον­τας την ινδική θυγατρική της με τη μικρότερη ανταγωνίστ­ρια Idea Cellular.

Στην Ευρώπη, τα έσοδα από την πώληση υπηρεσιών ήταν αυξημένα 0,7% στο τρίτο τρίμηνο, στα οκτώ δισ. ευρώ, από 1% του δεύτερου τριμήνου.

Στις αναδυόμενε­ς αγορές οι ρυθμοί αύξησης εσόδων επιβραδύνθ­ηκαν στο 3,9% από 7,1%.

Για το οικονομικό έτος που λήγει στις 31 Μαρτίου η Vodafone αναμένει ρευστότητα τουλάχιστο­ν 4 δισ. ευρώ, με ρυθμούς αύξησης των Ebitda κερδών κοντά στο 3%, έναντι προηγούμεν­ων εκτιμήσεων για αύξηση κερδών μεταξύ 3%6%. [SID:10813150]

 ??  ?? Η Vodafone Ελλάδας αύξησε το αποτύπωμά της στην αγορά σταθερής τηλεφωνίας κατά το τρίτο τρίμηνο του οικονομικο­ύ της έτους Απρίλιος 2016 - Μάρτιος 2017, μετρώντας 608 χιλιάδες συνδρομητέ­ς, έναντι 586 χιλιάδων στο δεύτερο τρίμηνο του έτους και 535 χιλ....
Η Vodafone Ελλάδας αύξησε το αποτύπωμά της στην αγορά σταθερής τηλεφωνίας κατά το τρίτο τρίμηνο του οικονομικο­ύ της έτους Απρίλιος 2016 - Μάρτιος 2017, μετρώντας 608 χιλιάδες συνδρομητέ­ς, έναντι 586 χιλιάδων στο δεύτερο τρίμηνο του έτους και 535 χιλ....

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece