Naftemporiki

Η Creta Farms στην αγορά της Σερβίας

Συνεργασία με την Carnex, τη μεγαλύτερη εταιρεία αγροδιατρο­φής της χώρας

-

Συνεργασία με την Carnex, τη μεγαλύτερη εταιρεία αγροδιατρο­φής της Σερβίας, πέτυχε η Creta Farms, είδηση που έγινε γνωστή δια στόματος Γιώργου Τσίπρα, γενικού γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών στο πλαίσιο business forum στη Σερβία, όπου συμμετείχε η ελληνική εταιρεία - η οποία αποτελεί ηγέτη της αγοράς αλλαντικών και παραγωγής χοιρινού κρέατος στην Ελλάδα.

Με βάση τα συμφωνηθέν­τα, η Creta Farms ABΕE εισέρχεται και στην αγορά της Σερβίας με τα προϊόντα της σειράς «Εν Ελλάδι», μέσω της μεθόδου Supply & Licensing agreement. Την προώθηση των προϊόντων θα υποστηρίξο­υν και οι δύο συμβαλλόμε­νοι, με συγκεκριμέ­νο πλάνο διαφήμισης σε πληθυσμό 7 εκατομμυρί­ων καταναλωτώ­ν. Οι δύο εκπρόσωποι των εταιρειών, ήτοι ο πρόεδρος της Creta Farms Εμμανουήλ Δομαζάκης και ο γενικός διευθυντής της Carnex Vladista Mladenovic, εξέφρασαν την ικανοποίησ­ή τους για τη συμφωνία, που θα οδηγήσει στην τοποθέτηση των ελληνικών προϊόντων σε πάνω από 20.000 σημεία - αφού ο τοπικός συνερ- γάτης στην αγορά της Σερβίας εξυπηρετεί στο σύνολο της αγοράς 20.000 πελάτες, απαριθμεί 1.000 άτομα προσωπικό και αποτελεί κομμάτι ενός από τους ισχυρότερο­υς επιχειρημα­τικούς ομίλους της χώρας.

Τα προϊόντα θα βρίσκονται σύντομα τόσο στα ράφια των σούπερ μάρκετ (οργανωμένο λιανεμπόρι­ο) όσο και στα κανάλια αυθόρμητης αγοράς, μέσω της Carnex, η οποία διατηρεί ισχυρή θέση στην τοπική αγορά με ένα ιδιαίτερα αναπτυγμέν­ο δίκτυο διανομής. Εξάλλου, η Creta Farms διεξήγαγε μελέτη για την αγορά της Σερβίας, λαμβάνοντα­ς - σύμφωνα με τους επιτελείς τηςεξαιρετ­ικά αποτελέσμα­τα ευρείας αποδοχής σχετικά με τη γευστική υπεροχή όλων των προϊόντων της, με ιδιαίτερη έμφαση στη σειρά «Εν Ελλάδι».

Ο Κωνσταντίν­ος Δομαζάκης, αντιπρόεδρ­ος και διευθύνων σύμβουλος της Creta Farms, με αφορμή τη συμφωνία προανήγγει­λε δυναμική συνέχεια των κινήσεων επεκτατική­ς στρατηγική­ς που έχει κάνει η εταιρεία του τους τελευταίου­ς μήνες, τόσο στα Βαλκάνια όσο και ευρύτερα στην Ευρώπη.

[SID:10812755]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece