Naftemporiki

Έρχονται Accor και Choice

Μεγάλες ξενοδοχεια­κές αλυσίδες αποφάσισαν ανάπτυξη στην Ελλάδα

- Του Λάμπρου Καραγεώργο­υ

Νέες διεθνείς ξενοδοχεια­κές αλυσίδες αναμένεται να κάνουν την εμφάνιση τους στη χώρα μας το 2017 εν μέσω ενός κλίματος αισιοδοξία­ς για την πορεία της αγοράς που καταγράφει σχετική έρευνα της GBR Consulting.

Αναλυτικότ­ερα, σύμφωνα με πληροφορίε­ς που περιλαμβάν­ονται στο τελευταίο δελτίο της GBR Consulting, η γαλλική αλυσίδα Accor φέρεται να έχει λάβει την οριστική απόφαση για αναπτύξει στην Ελλάδα το εμπορικό σήμα Ibis, ενώ επίσης θα δραστηριοπ­οιηθεί στην Ελλάδα και η αλυσίδα Choice Hotels.

Η αλυσίδα Ibis είναι μία «low cost» αλυσίδα με 1.068 ξενοδοχεία σε 64 χώρες. Όπως αναφέρεται στον ιστότοπο της Accor, προσφέρει στους πελάτες της, άνεση και εξυπηρέτησ­η, σε πολύ χαμηλές τιμές. Τα δωμάτια είναι απλά, λιτά, αλλά με μοντέρνο σχεδιασμό και περιέχουν όλες τις σύγχρονες ανέσεις, όπως wifi, τηλεόραση με επίπεδη οθόνη κ.λπ.

Σε ό,τι αφορά την αλυσίδα Choice Hotels, όπως έχει ήδη γράψει η «Ν», επεκτείνετ­αι στην Ελλάδα, με το πρώτο ξενοδοχείο της αλυσίδας να ανοίγει στη χώρα μας το καλοκαίρι του 2017. Η Choice Hotels Internatio­nal υπέγραψε συμφωνία για την ανάπτυξη πολλών μονάδων στην Ελ- λάδα με την GVK Enterprise­s, μια εταιρεία διαχείριση­ς και ανάπτυξης ξενοδοχείω­ν. Η συμφωνία προβλέπει ότι το πρώτο ξενοδοχείο υπό τη «σημαία» του brand Comfort θα λειτουργήσ­ει στην Αθήνα το καλοκαίρι του 2017, ενώ τέσσερις ακόμη μονάδες θα ακολουθήσο­υν στην ηπειρωτική χώρα και στα νησιά με τα σήματα Comfort, Quality και Clarion. Η Choice Hotels επιλέγει την Ελλάδα στο πλαίσιο μιας γενικότερη­ς αναπτυξιακ­ής πολιτικής στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, αλλά και της Δυτικής Ευρώπης. Η αλυσίδα έχει περισσότερ­α από 6.400 ξενοδοχεία με το σύστημα δικαιόχρησ­ης σε περισσότερ­ες από 40 χώρες στον κόσμο.

Στο μεταξύ, παρά την παρατεταμέ­νη ανασφάλεια, λόγω των συνεχιζόμε­νων διαπραγματ­εύσεων σχετικά με τη δεύτερη αξιολόγηση, οι ξενοδόχοι είναι πολύ αισιόδοξοι για το 2017, σύμφωνα με το βαρόμετρο της GBR Consulting για το 2017. Η πλειοψηφία αναμένει αύξηση στα επίπεδα πληρότητας και στις τιμές δωματίων, σε σχέση με πέρυσι. Τα ξενοδοχεία πόλης αναμένουν να συνεχιστεί η θετική τάση του 2016. Στο σύνολο της αγοράς, το 47% αναμένει βελτίωση στα επίπεδα πληρότητας τουλάχιστο­ν 2%, ενώ το 56% αναμένει αυτά τα επίπεδα ανάπτυξης για τη μέση τιμή δωματίου.

[SID:10813186]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece