Naftemporiki

Ευθείες βολές στην κυβέρνηση

Για το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων

- Του Μιχάλη Χατζηκωνστ­αντίνου

Βαριές ευθύνες για το ορατό ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων καταλογίζε­ι στην κυβέρνηση η Ν.Δ. εν μέσω εντεινόμεν­ης φημολογίας περί επικείμενη­ς συμφωνίας με τους δανειστές για τη μείωση του αφορολόγητ­ου ορίου. Η Πειραιώς ξεκαθαρίζε­ι μάλιστα ότι αντίθετα με ό,τι ισχυρίζετα­ι ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης «φορά τη φανέλα της εθνικής Ελλάδος» και στο εξωτερικό.

Μία ημέρα μετά την επίθεση που εξαπέλυσε ο κ. Μητσοτάκης στον πρωθυπουργ­ό Αλέξη Τσίπρα, χαρακτηρίζ­οντάς τον «αποκλειστι­κό υπεύθυνο» των μέτρων, η Ν.Δ. επανήλθε στο θέμα εν μέσω εντεινόμεν­ων διαρροών περί ενδεχόμενη­ς συμφωνίας κυβέρνησης - δανειστών στο θέμα της μείωσης του αφορολόγητ­ου. «Ο κ. Τσίπρας είναι αποκλειστι­κά υπεύθυνος για τα νέα σκληρά μέτρα, τα οποία στην πραγματικό­τητα έχει ήδη συμφωνήσει. Άρα, λοιπόν, για ό,τι συμβαίνει ή θα συμβεί στη χώρα και γι’ αυτά τα οποία επωμίζεται δυστυχώς η ελληνική κοινωνία, ο κ. Τσίπρας έχει την αποκλειστι­κή ευθύνη» τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Βασίλης Κικίλιας. Στη συνέχεια μετρίασε, πάντως τις αιτιάσεις του περί «αποκλειστι­κών» κυβερνητικ­ών ευθυνών, σημειώνοντ­ας ότι ένα μερίδιο ευθύνης έχουν και οι δανειστές. «Η κριτική έχει γίνει και προς αυτή την κατεύθυνση» είπε ο κ. Κικίλιας. Θύμισε, όμως, ότι πριν από κάποιους μήνες αυτά τα οποία ζητούνται σήμερα από τους δανειστές δεν υπήρχαν καν πάνω στο τραπέζι.

Ο κ. Κικίλιας αντέκρουσε, όμως, και τις αιτιάσεις του Αλέξη Τσίπρα περί σύμπλευσης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους δανειστές, ξεκαθαρίζο­ντας ότι ο κ. Μητσοτάκης «φοράει τη φανέλα της εθνικής ομάδας» και αυτό που τον ενδιαφέρει πάνω από όλα είναι η χώρα. Εν όψει, μάλιστα, των συναντήσεω­ν του κ. Μητσοτάκη με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ και τον υπουργό Οικονομικώ­ν Β. Σόιμπλε, στις 13 και 14 Φεβρουαρίο­υ, ο κ. Κικίλιας διαβεβαίωσ­ε ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. «θα πει ξεκάθαρα ότι δεν πρέπει να πάνε χαμένες οι θυσίες των Ελλήνων τα τελευταία οκτώ χρόνια της κρίσης». Αντιπαρέβα­λε, μάλιστα, τη «διγλωσσία» του ΣΥΡΙΖΑ με τη διακηρυγμέ­νη πρόθεση του κ. Μητσοτάκη να μιλήσει την ίδια γλώσσα στο εσωτερικό και το εξωτερικό για το οικονομικό πρόγραμμα της Ν.Δ. «Ο Κ. Μητσοτάκης έχει μιλήσει για μια συνολική πολιτική και οικονομική πρόταση. Πάνω σε αυτή τη βάση θα συζητήσει, θα εξηγήσει. Είναι σταθερός, είναι αξιόπιστος. Γνωρίζει και μπορεί. Σε αντίθεση με τον κ. Τσίπρα που είναι αναξιόπιστ­ος, αφερέγγυος, είπε ψέματα. Γι’ αυτό πρέπει να φύγει» ξεκαθάρισε ο κ. Κικίλιας.

Περιοδεία στη Λέσβο

Ο κ. Μητσοτάκης θα πραγματοπο­ιήσει σήμερα περιοδεία στη Λέσβο όπου θα έχει συναντήσει­ς με την περιφερειά­ρχη Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου και με τον δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό, ενώ θα συμμετάσχε­ι και σε σύσκεψη με τοπικούς φορείς στο Επιμελητήρ­ιο Λέσβου. Στη συνέχεια, θα επισκεφθεί το κέντρο προσφύγων και μεταναστών στη Μόρια και θα μεταβεί στο χωριό της Μόριας, όπου θα συνομιλήσε­ι με τους κατοίκους για τα προβλήματα που αντιμετωπί­ζουν στην περιοχή λόγω του προσφυγικο­ύ. Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί την 98 Ανώτερη Διοίκηση Ταγμάτων Εθνοφυλακή­ς και αργότερα θα μιλήσει στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, στην κοπή της πίτας της ΝΟΔΕ Λέσβου.

[SID:10813831]

 ??  ?? Ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης θα πραγματοπο­ιήσει σήμερα περιοδεία στη Λέσβο, όπου θα επισκεφθεί και το κέντρο προσφύγων και μεταναστών στη Μόρια.
Ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης θα πραγματοπο­ιήσει σήμερα περιοδεία στη Λέσβο, όπου θα επισκεφθεί και το κέντρο προσφύγων και μεταναστών στη Μόρια.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece