Naftemporiki

Η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση

Ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε 90-75 της Ούνιξ στο Καζάν

-

Ένας «καυτός» Ολυμπιακός διέλυσε στο Καζάν την Ούνιξ με 90-75 και πέτυχε τη 15η νίκη του στη φετινή Ευρωλίγκα. Παρά την ήττα της περασμένης Δευτέρας από τον Παναθηναϊκ­ό για την Α1 και τις απουσίες των Σπανούλη, Γιανγκ και Λοτζέσκι, οι «ερυθρόλευκ­οι» κατάφεραν να συσπειρωθο­ύν και με επίθεση που έβγαζε «φωτιές» να κάνουν περίπατο απέναντι στη ρωσική ομάδα.

Με 10/15 τρίποντα και 11/16 δίποντα στο πρώτο μέρος, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε μέχρι και 27 πόντους στο διάστημα αυτό, ενώ έκλεισε το πρώτο 20λεπτο με 56 πόντους (έναντι 36 των γηπεδούχων), τους περισσότερ­ους στη μέχρι τώρα πορεία του στην Ευρωλίγκα.

Με 20/36 δίποντα, 14/25 τρίποντα, 8/11 βολές, 31 ριμπάουντ, 19 ασίστ, 6 κλεψίματα, 11 λάθη και 3 κοψίματα οι πρωταθλητέ­ς Ελλάδος ανέβασαν το ρεκόρ τους στη φετινή διοργάνωση σε 156, ενώ η Ούνιξ υποχώρησε στο 7-14.

Συγκλονιστ­ικός ήταν ο Έρικ Γκριν, που έπαιξε και για τον Ο Έρικ Γκριν Σπανούλη και για τον Λοτζέσκι. Ο Αμερικανός γκαρντ σταμάτησε στους 25 πόντους, πραγματοπο­ιώντας την καλύτερη εμφάνισή του από τότε που υπέγραψε στους «ερυθρόλευκ­ους», λίγες μόνο ημέρες μετά τα αρνητικά σχόλια που άκουσε για την εμφάνισή του στο ντέρμπι των «αιωνίων» του ελληνικού πρωταθλήμα­τος.

Εξαιρετικό­ς ήταν και ο Γιώργος Πρίντεζης, ο οποίος σταμάτησε στους 20 πόντους, με καθοριστικ­ά καλάθια στην τελευ- ταία περίοδο, όταν οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 61-69. Ο διεθνής φόργουορντ του Ολυμπιακού πήρε την ομάδα στις πλάτες του και με δύο τρίποντα επανέφερε την τάξη.

Για «διπλό» ο Παναθηναϊκ­ός

Έναν αγώνα που θα κρίνει πάρα πολλά για τη φετινή πορεία του στην Ευρωλίγκα θα δώσει σήμερα (19:00) ο Παναθηναϊκ­ός στην Κωνσταντιν­ούπολη με αντίπαλο τη Γαλατασαρά­ι. Χωρίς ίχνος υπερβολής η αναμέτρηση της 21ης αγωνιστική­ς με την τουρκική ομάδα είναι πραγματικό­ς «τελικός» για το «τριφύλλι», που έχει ρεκόρ 11-9, αλλά από τις εννέα ήττες που έχει γνωρίσει οι οκτώ είναι μακριά από την έδρα του. Εάν θέλουν οι «πράσινοι» να ελπίζουν σε ένα καλό πλασάρισμα στην πρώτη οκτάδα θα πρέπει οπωσδήποτε να νικήσουν τη «Γαλατά», που προέρχεται από δύο σερί νίκες στο «Αμπντί Ιπεκτσί» και ρεκόρ 6-14 μέχρι τώρα, γεγονός που καθιστά πάρα πολύ δύσκολο εάν όχι απίθανο το έργο της για πρόκριση στην επόμενη φάση.

[SID:10813751]

 ??  ?? ήτανο κορυφαίοςτ­ουΟλυμπιακ­ού στηχθεσινή­νίκηεπίτης­Ούνιξ Καζάν.
ήτανο κορυφαίοςτ­ουΟλυμπιακ­ού στηχθεσινή­νίκηεπίτης­Ούνιξ Καζάν.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece