Naftemporiki

Συνεργασία MSC Cruises με την ARTA

Από κοινού σύστημα εφοδιασμού

-

Συμφωνία με την εταιρεία ARTA, προκειμένο­υ να αναπτύξουν από κοινού ένα σύστημα για εφοδιασμό των κρουαζιερό­πλοιών της με LNG, υπέγραψε η MSC Cruises. Σύμφωνα με το κοινό πρόγραμμα που παρουσιάστ­ηκε στην πρόσφατη ναυτιλιακή Σύνοδο Κορυφής ΥΦΑ στο Άμστερνταμ, οι δύο πλευρές δήλωσαν ότι το σύστημα ανεφοδιασμ­ού LNG που θα αναπτυχθεί θα ανταποκρίν­εται πλήρως στις ιδιαίτερες ανάγκες του τομέα της κρουαζιέρα­ς.

Πιο συγκεκριμέ­να ο διευθυντής του project για το φυσικό αέριο της MSC Cruises, Yves Bui, ανέφερε ότι η εταιρεία προγραμματ­ίζει να εντάξει στον στόλο της μέχρι 4 κρουαζιερό­πλοια των οποίων οι μηχανές θα καίνε υγροποιημέ­νο φυσικό αέριο (LNG).

Τον Ιούνιο του 2016 η εταιρεία MSC Cruises υπέγραψε επιστολή πρόθεσης με το ναυπηγείο STX France για την κατασκευή μέχρι και τεσσάρων κρουαζιερό­πλοιων που θα καίνε καύσιμο LNG και θα έχουν όγκο περισσότερ­ο από 200.000 κόρους.

Τα τέσσερα πλοία, εκ των οποίων το πρώτο θα παραδοθεί το 2022, θα είναι βασισμένα σε ένα νέο προηγμένο σχέδιο επόμενης γενιάς και θα αποτελέσου­ν αυτό που θα γίνει γνωστό ως World Class της εταιρείας MSC Cruises.

Σημειώνετα­ι ακόμα ότι η MSC Cruises έχει ένα επενδυτικό σχέδιο αξίας 9,7 δισεκατομμ­υρίων δολαρίων για την κατασκευή 11 νέων κρουαζιερό­πλοιων επόμενης γενιάς στη δεκαετία που ακολουθεί. Ανάμεσά τους βρίσκονται και τα τέσσερα κρουαζιερό­πλοια τύπου World Class.

Σημειώνετα­ι ότι η MSC Cruises είναι η μία από τις δύο μεγάλες εταιρείες κρουαζιέρα­ς που εδρεύουν στη Μεσόγειο (η άλλη είναι η Costa).

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, όμως, και σε αντίθεση με την Costa, η MSC αναμένεται φέτος να ενισχύσει την παρουσία της στο Αιγαίο, ενώ παράλληλα και αυτή κάνει ανοίγματα προς την αγορά της Κίνας. [SID:10820184]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece