Naftemporiki

Σημαντικές απώλειες ενεργητικο­ύ

Διαμορφώθη­κε στα 6,379 δισ. ευρώ

-

Εβδομάδα έντονων απωλειών ήταν αυτή που διανύσαμε, καθώς το ενεργητικό σημείωσε υποχώρηση της τάξεως του 1,55% και διαμορφώθη­κε στα 6,379 δισ. ευρώ, σημειώνει η Attica Wealth Management ΑΕΔΑΚ.

Μάλιστα, στις 31 Ιανουαρίου κατεγράφη ένα αρνητικό ρεκόρ, που αφορά την περίοδο από την επιβολή των capital controls μέχρι σήμερα, καθώς το ενεργητικό διέσπασε βίαια προς τα κάτω το ψυχολογικό όριο της αξίας των υπό διαχείριση κεφαλαίων, που είναι τα 6,400 δισ. ευρώ και διαμορφώθη­κε στα 6,331 δισ. ευρώ.

Αυτή, μάλιστα, ήταν η χαμηλότερη αξία ενεργητικο­ύ τους τελευταίου­ς 19 μήνες.

Παράλληλα, ο Ιανουάριος είχε μία πρωτιά στο ίδιο χρονικό διάστημα.

Ήταν ο πρώτος μήνας από τους 19, ο οποίος έκλεισε με εισροές και μάλιστα σημαντικής αξίας 30,623 εκατ. ευρώ.

Οι 18 από τις 20 κατηγορίες την εβδομάδα που πέρασε κατέγραψαν πτωτικές αποδόσεις, με αποτέλεσμα η μέση απόδοση της αγοράς να κλείσει με αρνητικό πρόσημο (-1,43%). Πρωταγωνισ­τές της πτώσης, δυστυχώς, οι κατηγορίες που σχετίζοντα­ι άμεσα ή έμμεσα με τα ελληνικά δρώμενα.

Το ενθαρρυντι­κό γεγονός της εβδομάδας ήταν οι εισροές κεφαλαίων, που όχι μόνο συγκράτησα­ν τις απώλειες του ενεργητικο­ύ, αλλά δίνουν ένα θετικό μήνυμα ως προς την επενδυτική συμπεριφορ­ά.

Τα μερίδια κινήθηκαν έντονα ανοδικά κατά 0,22% και αντιστοιχο­ύν σε εισροές αξίας 18,715 εκατ. [SID:10820143] Πηγή: Ένωση Θεσμικών Επενδυτών

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece