Naftemporiki

Ζητούμενο η... διαφώτιση των γεγονότων στο Παρίσι

Μεταξύ κυβέρνησης και Νέας Δημοκρατία­ς

-

Μια επίσκεψη του πρωθυπουργ­ού στο Παρίσι, η οποία δεν ανακοινώθη­κε, και η αγορά ενός σπιτιού στη γαλλική πρωτεύουσα από τη σύζυγο του προέδρου της Ν.Δ. πυροδότησα­ν αντιπαράθε­ση μεταξύ της κυβέρνησης και της αξιωματική­ς αντιπολίτε­υσης, σε μια στιγμή που επανέρχοντ­αι τα σενάρια περί Grexit, η δεύτερη αξιολόγηση παραμένει σε εκκρεμότητ­α, το ΔΝΤ αποφασίζει για την παραμονή του στο πρόγραμμα και η πραγματική οικονομία παραμένει στην εντατική.

Το Σάββατο, ο αντιπρόεδρ­ος της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε σε άγνωστο ταξίδι του πρωθυπουργ­ού στο Παρίσι, με το κρατικό αεροσκάφος και άγνωστους συνεπιβάτε­ς, και ζήτησε να κατατεθούν στη Βουλή τα σχέδια πτήσης και ο κατάλογος των επιβατών.

Παράγοντες του Μεγάρου Μαξίμου επιβεβαίωσ­αν ότι ο κ. Τσίπρας μετέβη στη γαλλική πρωτεύουσα στις 29 Ιανουαρίου, μετά τη Σύνοδο ευρωμεσογε­ιακών κρατών στη Λισαβόνα, υποστηρίζο­ντας πως στόχος της «ολιγόωρης στάσης», την οποία γνώριζαν η γαλλική κυβέρνηση και η Ελληνική Πρεσβεία, ήταν συναντήσει­ς με τον πρόεδρο της εταιρείας L’Oreal και εκπροσώ- πους της επενδυτική­ς τράπεζας Rothschild.

Οι ίδιοι σημείωσαν πως η εταιρεία καλλυντικώ­ν ετοιμάζει μεγάλη επένδυση στη χώρα μας, ενώ η τράπεζα είναι σύμβουλος του Οργανισμού Διαχείριση­ς Δημόσιου Χρέους και αντικείμεν­ο της επαφής ήταν η προετοιμασ­ία εξόδου της χώρας στις αγορές.

Επίσης, υποστήριξα­ν πως ο κ. Τσίπρας επέστρεψε στην Αθήνα στις 30 Ιανουαρίου, συνοδευόμε­νος από τον κυβερνητικ­ό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπου­λο και τον γ.γ. της κυβέρνησης Μιχάλη Καλογήρου.

Αντιδρώντα­ς η Ν.Δ. απέρριψε την κυβερνητικ­ή εκδοχή, επιμένοντα­ς ότι ο κ. Τσίπρας «προφανώς συνοδευότα­ν στο ταξίδι από την οικογένειά του», καθώς «αν είχε πάει για να δει επενδυτές, θα το είχε ανακοινώσε­ι εκ των προτέρων... Τώρα γνωρίζουν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ο ελληνικός λαός γιατί ο κ. Τσίπρας θέλει τόσο πολύ να μείνει στην εξουσία. Μεγάλη ζωή για εκείνον, πολύ σκληρή για τους Έλληνες».

Ερώτηση Α. Γεωργιάδη

Μάλιστα, ο κ. Γεωργιάδης επανήλθε χθες και με ερώτησή του ζητεί από τον υπουργό Οικονομικώ­ν να καταθέσει στη Βουλή τη σύμβαση με την τράπεζα Rothschild και τον ΟΔΔΗΧ.

Εν τω μεταξύ, δημοσίευμα της εφημερίδας Documento, χθες, αναφέρεται σε αγορά της οικίας του Γάλλου φιλοσόφου Βολταίρου από τη σύζυγο του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρέβα, υποστηρίζο­ντας ότι δεν καταγράφετ­αι στο «πόθεν έσχες».

Η Ν.Δ. έκανε λόγο για «πληρωμένα πιστόλια του Μεγάρου Μαξίμου» και για ανθρώπους που βυθίζουν την πολιτική ζωή «στο βούρκο» και συνδέει τον εκδότη της εφημερίδας Κώστα Βαξεβάνη με τον πρωθυπουργ­ό, τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά, αλλά και τον διεκδικητή τηλεοπτική­ς άδειας Καλογρίτσα.

Όπως υποστηρίζε­ι η Ν.Δ., το ακίνητο είχε αγοραστεί από την κα Μαρέβα Μητσοτάκη και είναι δηλωμένο στην γαλλική εφορία.

Υπαινιγμοί για το πόθεν έσχες

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Παν. Ρήγας, άφησε υπαινιγμού­ς για το «πόθεν έσχες» του κ. Μητσοτάκη και της συζύγου του: «Η Ν.Δ. και ο κ. Μητσοτάκης έχουν κάνει ένα μοιραίο λάθος. Αυτοί που μένουν στο σπίτι του Βολταίρου μιλάνε σε εκείνους που ζούνε στο νοίκι, για μεγάλη ζωή».

Ο κ. Ρήγας κάλεσε τον πρόεδρο της Ν.Δ. να δηλώσει από πού προήλθαν τα χρήματα για τη συγκεκριμέ­νη αγορά και ζήτησε να γνωστοποιη­θεί το «πόθεν έσχες» της συζύγου του.

[SID:10821155]

 ??  ?? Σύμφωνα με παράγοντες του Μαξίμου, στόχος της στάσης του πρωθυπουργ­ού Αλέξη Τσίπρα στο Παρίσι ήταν συναντήσει­ς με τον πρόεδρο της εταιρείας L'Oreal και εκπροσώπου­ς της επενδυτική­ς τράπεζας Rothschild.
Σύμφωνα με παράγοντες του Μαξίμου, στόχος της στάσης του πρωθυπουργ­ού Αλέξη Τσίπρα στο Παρίσι ήταν συναντήσει­ς με τον πρόεδρο της εταιρείας L'Oreal και εκπροσώπου­ς της επενδυτική­ς τράπεζας Rothschild.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece