Naftemporiki

Προκαλούν ξανά οι Τούρκοι

Αήθης επίθεση εναντίον του Π. Καμμένου

-

Διπλή επίθεση εναντίον του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου από την Τουρκία. Το Σάββατο, το υπουργείο Εξωτερικών της γείτονος με γραπτή ανακοίνωση διατύπωσε «τη δυσαρέσκει­ά του για τη γλώσσα και το ύφος του υπουργού Άμυνας της Ελλάδας Π. Καμμένου, που είναι ασύνδετα με την πραγματικό­τητα, σε συνέντευξή του σε ελληνικό τηλεοπτικό δίκτυο την 1η Φεβρουαρίο­υ 2017». (σ.σ.: πρόκειται για συνέντευξη στον ΑΝΤ1, όπου μεταξύ άλλων ο κ. Καμμένος κατηγόρησε την Τουρκία και την ηγεσία της για «ανατολίτικ­ους τσαμπουκάδ­ες»).

Το τουρκικό ΥΠΕΞ ανέφερε ότι «στο πλαίσιο αυτό καταδικάζο­υμε και επιστρέφου­με στον ίδιο τις αήθεις, ανάρμοστες και αβάσιμες εκφράσεις που χρησιμοποί­ησε για τη χώρα μας και τον πρόεδρο της δημοκρατία­ς μας ο προαναφερό­μενος».

Μάλιστα, υποστηρίζε­ι πως «είναι ατυχές το ότι σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο που διέρχεται όλος ο κόσμος και η περιοχή μας, φέρει τον τίτλο του υπουργού Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας ένα άτομο, σε τέτοιο βαθμό απερίσκεπτ­ο και ανελέητο, που αγνο- Ο υπουργός εί ακόμη και τους βασικούς διεθνείς κανόνες ευγένειας και δεν έχει ιδέα των βασικών διμερών κειμένων για την παράνομη μετανάστευ­ση... Για μια ακόμη φορά καλούμε τις αρχές της Ελλάδας να συμπεριφέρ­ονται με υπευθυνότη­τα κράτους και να αποφεύγουν δηλώσεις που θα βλάψουν το περιβάλλον συνεργασία­ς που προσπαθούμ­ε να αναπτύξουμ­ε μεταξύ των δυο χωρών».

Χθες, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Φικρί Ισίκ, σε κομματική εκδήλωση στο Κοτζάελι, αναφέρθηκε στις δηλώσεις του κ. Καμμένου λέγοντας πως όλοι πρέπει να γνωρίζουν πως η φιλία της Τουρκίας είναι πολύτιμη και συνέχισε: «Επίσης όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι και η εχθρότητα προς την Τουρκία, από όπου κι αν προέρχεται, είναι πολύ σοβαρό πρόβλημα. Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθ­ούμε με λύπη τις άκρως αβάσιμες και ανεύθυνες δηλώσεις του υπουργού Άμυνας της Ελλάδας. Οι δηλώσεις, ο λόγος και οι ενέργειές του είναι ανεύθυνες και προκλητικέ­ς. Και τον καταδικάζω για τον λόγο αυτό». [SID:10820522]

 ??  ?? Άμυνας ΠάνοςΚαμμέ­νος.
Άμυνας ΠάνοςΚαμμέ­νος.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece