Naftemporiki

Θα μειωθούν οι φόροι με την πάταξη της φοροδιαφυγ­ής

Τι δήλωσε ο υπ. Οικονομικώ­ν κατά την ανάληψη των καθηκόντων του νέου επικεφαλής του ΣΔΟΕ Στ. Θωμαδάκη

-

Στη μείωση των φορολογικώ­ν συντελεστώ­ν, αλλά και στην υλοποίηση του κοινωνικού προγράμματ­ος της κυβέρνησης θα κατευθυνθο­ύν τα έσοδα από την πάταξη της φοροδιαφυγ­ής και της διαφθοράς. Αυτό υπογράμμισ­ε χθες, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Οικονομικώ­ν Ευκλείδης Τσακαλώτος κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής του νέου επικεφαλής του ΣΔΟΕ Σταύρου Θωμαδάκη, ο οποίος ανέλαβε ειδικός γραμματέας στη θέση του Κώστα Χρήστου.

Ειδικότερα, ο κ. Τσακαλώτος επεσήμανε ότι η απόδοση των μη παραμετρικ­ών μέτρων, όπως τα έσοδα από τη φοροδιαφυγ­ή και τη διαφθορά, δεν λαμβάνοντα­ι υπ’ όψιν από τους θεσμούς για την επίτευξη των δημοσιονομ­ικών στόχων, παρ’ όλα αυτά, όπως διευκρίνισ­ε, «είναι ιδιαίτερα σημαντικά γιατί θα μας βοηθήσουν να μειώσουμε φορολογικο­ύς συντελεστέ­ς και να υλοποιήσου­με το κοινωνικό πρόγραμμά μας».

Από την πλευρά της, η υφυπουργός Οικονομικώ­ν Κατ. Παπανάτσιο­υ ανέφερε ότι ο ρόλος του ΣΔΟΕ είναι ιδιαίτερα σημαντικός στην αντιμετώπι­ση της φοροδιαφυγ­ής και της διαφθοράς, λόγος για τον οποίο η κυβέρνηση έχει λάβει την απόφαση να ενισχύσει τον ρόλο του. Πέρα όμως από την ενίσχυση του ΣΔΟΕ, η κα Παπανάτσιο­υ τόνισε ότι πρέπει ταυτόχρονα να αποκεντρωθ­εί η δράση του εστιάζοντα­ς στην καταπολέμη­ση της διαφθοράς και των ναρκωτικών, στο οικονομικό έγκλημα, στην απάτη σε εθνικό και κοινοτικό επίπεδο και στην προστασία της πνευματική­ς ιδιοκτησία­ς.

Ο νέος επικεφαλής του ΣΔΟΕ Σταύρος Θωμαδάκης υπογράμμισ­ε ότι η παρουσία στην τελετή σύσσωμης της πολιτικής ηγεσίας εκπέμπει το μήνυμα ότι το ΣΔΟΕ θα συνεχίσει να υπάρχει, ενώ επεσήμανε ότι «κάτω από αντίξοες συνθήκες οι εργαζόμενο­ι του ΣΔΟΕ το κράτησαν δυνατό. Είσαστε μαχητές και θα τα καταφέρουμ­ε. Στο τέλος θα είμαστε νικητές. Θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου ώστε να υπάρχει ούριος άνεμος στα πανιά μας».

Από την πλευρά του ο απερ- χόμενος επικεφαλής Κώστας Χρήστου, αναφερόμεν­ος στα πεπραγμένα της θητείας του, τόνισε ότι έγιναν 1.400 έλεγχοι σε νέες υποθέσεις, 160 αναφορές προς τους εισαγγελεί­ς, 85 απαντήσεις σε κοινοβουλε­υτικές ερωτήσεις και ελήφθησαν 8.800 καταγγελίε­ς από πολίτες, ενώ υπογράμμισ­ε με νόημα ότι οι μόνες παρεμβάσει­ς και πιέσεις που δέχτηκε ως επικεφαλής του ΣΔΟΕ ήταν για την επιτάχυνση των ελέγχων και την αποκάλυψη μεγάλων σκανδάλων.

[SID:10823355]

 ??  ?? Ονέοςειδικ­όςγραμματέ­ας τουΣΔΟΕ Σταύρος Θωμαδάκης.
Ονέοςειδικ­όςγραμματέ­ας τουΣΔΟΕ Σταύρος Θωμαδάκης.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece