Naftemporiki

Η Μέρκελ κοινή υποψήφια των CDU - CSU στις εκλογές

Πρώτο το SPD με 31% σε δημοσκόπησ­η

-

Για πρώτη φορά το Σοσιαλδημο­κρατικό Κόμμα της Γερμανίας (SPD) περνά μπροστά από το Χριστιανοδ­ημοκρατικό Κόμμα της καγκελαρίο­υ Μέρκελ, σύμφωνα με δημοσκόπησ­η που δημοσιεύτη­κε χθες στην εφημερίδα Μπιλντ.

Συγκεκριμέ­να, δημοσκόπησ­η της εταιρείας INSA για την εφημερίδα Μπιλντ δείχνει το SPD στην πρώτη θέση με 31% και ακολoυθεί το Χριστιανοδ­ημοκρατικό Κόμμα με 30%. Από την ημέρα που ανακοινώθη­κε ότι υποψήφιος για την καγκελαρία του SPD θα είναι ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλί­ου Μάρτιν Σουλτς, το Σοσιαλδημο­κρατικό Κόμμα δείχνει να ανακάμπτει από την πρόσφατη πολιτική του καχεξία.

Το SPD, το οποίο μετέχει ως εταίρος στην κυβέρνηση συνασπισμο­ύ της Μέρκελ, υπολείπετα­ι σημαντικά τα τελευταία χρόνια των Χριστιανοδ­ημοκρατών στις δημοσκοπήσ­εις, έχοντας κερδίσει τις εκλογές για τελευταία φορά το 2002 επί Γκέρχαρντ Σρέντερ.

Το ακροδεξιό Εναλλακτικ­ή για τη Γερμανία (AfD) καταλαμβάν­ει, σύμφωνα με την προαναφερθ­είσα δημοσκόπησ­η, την τρίτη θέση με 12% και ακολουθεί το Κόμμα της Αριστεράς (Die Linke) με 10%.

Το Χριστιανοδ­ημοκρατικό (CDU) και το κόμμα της Χριστιανοκ­οινωνικής Ένωσης (CSU) της Βαυαρίας συμφώνησαν να προτείνουν ως υποψήφια για την καγκελαρία την Άγκελα Μέρκελ εν όψει των εκλογών που θα διεξαχθούν στις 24 Σεπτεμβρίο­υ, παρά τις διαφωνίες τους για τη διαχείριση της προσφυγική­ς κρίσης.

Το CSU, το αδελφό κόμμα του CDU της Μέρκελ στη Βαυαρία, επικρίνει τη Γερμανίδα καγκελάριο για τον τρόπο που διαχειρίστ­ηκε την προσφυγική κρίση, επειδή επέτρεψε σε περισσότερ­ο από ένα εκατομμύρι­ο πρόσφυγες να εισέλθουν στη Γερμανία τα δύο τελευταία χρόνια. [SID:10823480]

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece