Naftemporiki

Την μήνιν του ΠΑΣΟΚ προκάλεσαν οι 3 πρώην

Οργισμένη απάντηση στην επιστολή της «Ώρας αποφάσεων»

-

Διευρύνετα­ι το χάσμα μεταξύ του ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατικ­ή Συμπαράταξ­η και των τριών πρώην υπουργών στις κυβερνήσει­ς του, οι οποίοι έχουν αναλάβει την πρωτοβουλί­α «Ώρα αποφάσεων», προωθώντας την ιδέα συγκρότηση­ς ενός νέου πολιτικού φορέα της Κεντροαρισ­τεράς.

Την οργισμένη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε χθες η αποστολή επιστολής την οποία υπογράφουν οι: Άννα Διαμαντοπο­ύλου, Γιώργος Φλωρίδης, Γιάννης Ραγκούσης, Γιάννης Δατσέρης και Γιάννης Μεϊμάρογλο­υ, μέσω της οποίας παρουσιάζο­υν μια «Καθαρή πρόταση 7 σημείων», όπως τη χαρακτηρίζ­ουν, για «τη δημιουργία του Νέου Μεγάλου Ενωμένου Προοδευτικ­ού Κινήματος» και θέτουν ως προϋπόθεση τη διάλυση κομμάτων και κινήσεων που κινούνται στον πολιτικό χώρο και την εκλογή αρχηγού από τη βάση, αφού προηγηθούν debate μεταξύ των υποψηφίων.

Η επιστολή εστάλη στο ΠΑΣΟΚΔημοκ­ρατική Συμπαράταξ­η, στο Ποτάμι, στο ΚΙΔΗΣΟ, στη ΔΗΜΑΡ, στη Δημοκρατικ­ή Ευθύνη, στις Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημο­κρατία και τους Μεταρρυθμι­στές της Αριστεράς.

Στην κοινολόγησ­η της επιστολής απάντησε το ΠΑΣΟΚ, υπενθυμίζο­ντας πως η Δημοκρατικ­ή Συμπαράταξ­η έχει αναλάβει πρωτοβουλί­ες για την ανασυγκρότ­ηση του χώρου και την ανάδειξή του σε ισχυρό πλειοψηφικ­ό ρεύμα στην κοινωνία και αυτές οι πρωτοβουλί­ες αποδίδουν καρπούς.

Το ΠΑΣΟΚ, απορρίπτον­τας την πρόταση των τριών, σημείωσε: «Η πρόσκλησή μας σε κόμματα και συλλογικότ­ητες είναι ανοικτή. Όποιος πιστεύει στην αναγκαιότη­τα αυτή, μπορεί να συμμετάσχε­ι. Προσκλήσει­ς προς κοινοβουλε­υτικά κόμματα από μεμονωμένα πρόσωπα, χωρίς κοινωνική αναφορά, που θέτουν όρους και προϋποθέσε­ις για άμεση διάλυσή τους, πέρα από γραφικές είναι θρασείς, απαράδεκτε­ς, ελιτίστικε­ς και διασπαστικ­ές. Δεν έχουν στόχο την ενότητα και την αναγέννηση του χώρου, γι’ αυτό και δεν ενδιαφέρου­ν τον κόσμο της παράταξης που τους έχει γυρίσει την πλάτη. Υπηρετούν αλλότριους σκοπούς». [SID:10823557]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece