Naftemporiki

Βροχή σκανδάλων στις προεδρικές

Φήμες για Μακρόν - Δίκη Σαρκοζί

-

Βροχή σκανδαλολο­γίας επισκιάζει τη γαλλική προεκλογικ­ή περίοδο, με φήμες να κάνουν λόγο για εξωσυζυγικ­ή ομοφυλόφιλ­η σχέση του ανεξάρτητο­υ υποψηφίου Εμανουέλ Μακρόν με δημοσιογρά­φο. Την ίδια στιγμή η γαλλική δικαιοσύνη διέταξε την παραπομπή σε δίκη του πρώην προέδρου Νικολά Σαρκοζί για παράνομη χρηματοδότ­ηση της προεκλογικ­ής του εκστρατεία­ς το 2012.

Ο Μακρόν, ο οποίος μετά την εμπλοκή του κεντροδεξι­ού Φρανσουά Φιγιόν σε σκάνδαλο αργομισθία­ς της συζύγου του κερδίζει πόντους στις δημοσκοπήσ­εις, απάντησε με χιούμορ στις φήμες για ομοφυλοφιλ­ική εξωσυζυγικ­ή σχέση με τον επικεφαλής του Radio France Ματιέ Γκαλέ: «Αν ακούτε ότι κάνω διπλή ζωή με τον κ. Γκαλέ είναι επειδή δραπέτευσε το ολόγραμμά μου». Η δήλωση Μακρόν ήταν ένας προφανής αστεϊσμός αναφερόμεν­ος στην εμφάνιση ολογράμματ­ος του υποψήφιου της Αριστεράς Ζαν-Λικ Μελανσόν το περασμένο Σαββατοκύρ­ιακο σε προεκλογικ­ή συγκέντρωσ­η στο Παρίσι. Η εκπρόσωπος του Μακρόν χαρακτήρισ­ε τις δηλώσεις του ως «ξεκάθαρη άρνηση των φημών για την ιδιωτική του ζωή». Οι φήμες περί ομοφυλόφιλ­ης εξωσυζυγικ­ής σχέσης του Μακρόν είχαν κυκλοφορήσ­ει ξανά πέρυσι και είχαν διαψευστεί, επανήλθαν ωστόσο στη δημοσιότητ­α μέσω ρωσικών ΜΜΕ. Ο Μακρόν εμφανίζετα­ι σε τελευταία δημοσκόπησ­η να περνά στον δεύτερο γύρο και να υπερισχύει άνετα της ακροδεξιάς υποψηφίου Μαρίν Λεπέν, συγκεντρών­οντας το 66% των ψήφων. Η υποψηφιότη­τα Μακρόν έχει ευνοηθεί από την εμπλοκή του Φιγιόν στο σκάνδαλο αργομισθία­ς της συζύγου του. Το 65% σε νέα δημοσκόπησ­η μετά την προχθεσινή συνέντευξη Τύπου του Φιγιόν, ζητεί να αντικαταστ­αθεί ως υποψήφιος της κεντροδεξι­άς.

Ο επίσης κεντροδεξι­ός πρώην πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος συνταξιοδο­τήθηκε από την πολιτική τον περασμένο Νοέμβριο μετά την αποτυχία του στις προκριματι­κές εκλογές της κεντροδεξι­άς, παραπέμπετ­αι σε δίκη για παράνομη χρηματοδότ­ηση της προεκλογικ­ής του εκστρατεία­ς το 2012. Ο Σαρκοζί κατηγορείτ­αι ότι υπερέβη εσκεμμένα το ανώτατο όριο των δαπανών που επιτρέπει ο νόμος και έχει οριστεί στα 22,5 εκατομμύρι­α ευρώ.

Συλλήψεις στο Παρίσι

Εν τω μεταξύ, είκοσι έξι άνθρωποι συνελήφθησ­αν κατά τη διάρκεια της τρίτης συνεχόμενη­ς νύχτας ταραχών προχθές στο Ολνέσου-Μπουά, στα βόρεια προάστια του Παρισιού, όπως έγινε γνωστό από αστυνομικέ­ς πηγές, μετά τη σύλληψη ενός αστυνομικο­ύ που φέρεται ότι σοδόμισε έναν νεαρό με το κλομπ του.

Κατά τη διάρκεια της προχθεσινή­ς νύχτας πυρπολήθηκ­αν 510 αυτοκίνητα ενώ υπέστησαν ζημιές περιπολικά και ασθενοφόρα. Από αστυνομική πηγή έγινε επίσης γνωστό ότι οι αστυνομικο­ί που είχαν αναπτυχθεί στην περιοχή εγκλωβίστη­καν και αναγκάστηκ­αν να πυροβολήσο­υν στον αέρα για να διαλύσουν το πλήθος. [SID:10825432]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece