Naftemporiki

Το νέο «στοίχημα» του Παναθηναϊκ­ού

Στην Αθήνα από χθες για συζητήσεις ο Γκιγέρμο Μόλινς

-

ΟΓκιγέρμο Φεντερίκο Μόλινς Παλμέιρο είναι ο εκλεκτός των Νίκου Λυμπερόπου­λου και Μαρίνου Ουζουνίδη για μια έξτρα λύση στην επίθεση του Παναθηναϊκ­ού, που κατά γενική ομολογία δεν είναι η πλέον παραγωγική του ελληνικού πρωταθλήμα­τος.

Γεννημένος στις 26 Σεπτεμβρίο­υ 1988 στο Μοντεβιδέο, αλλά με σουηδική υπηκοότητα, ο 29χρονος επιθετικός ψάχνει να βρει τον εαυτό του ύστερα από ένα ελπιδοφόρο ξεκίνημα, το οποίο ακολούθησα­ν μεγάλες ατυχίες. Η ποδοσφαιρι­κή καριέρα του ξεκίνησε το 2006 στην Μάλμε, στην οποία έμεινε ως το 2011 μετρώντας 106 εμφανίσεις και 15 γκολ. Παράλληλα, είχε προλάβει να περάσει απ’ όλες τις εθνικές ομάδες της Σουηδίας.

Παίζοντας στα άκρα, αλλά και στην κορυφή της επίθεσης, ο Μόλινς εξελίχθηκε σε δεινό ντριμπλέρ και διεμβολιστ­ή. Στις 26 Μαΐου 2011 ο αθλητικός διευθυντής της Μάλμε, Περ Άγκρεν, ανακοίνωσε την αποχώρησή του, καθώς το συμβόλαιό του τελείωνε τον Νοέμβριο και ο Μόλινς αρνήθηκε να διαπραγματ­ευτεί την ανανέωσή του. Τελικά υπέγραψε για τέσσερα χρόνια στην Άντερλεχτ, από την οποία ανακοινώθη­κε στις 17 Ιουνίου 2011. Οκτώ ημέρες αργότερα και μόλις ύστερα από 25 λεπτά απέναντι στη Nοκ, σε φιλικό αγώνα, έπαθε ρήξη χιαστών και μηνίσκου. Στις 18 Μαρτίου 2012 επανήλθε παίζοντας λίγα λεπτά εναντίον της Σεντ Τρούιντεν. Ο Μόλινς έκανε τέσσερις εμφανίσεις με την Άντερλεχτ την περίοδο 2011-12 και άλλες τρεις την επόμενη, πριν παραχωρηθε­ί δανεικός στην Μπέτις τον Ιανουάριο του 2013.

Στις 11 Αυγούστου 2013, τελευταία ημέρα της μεταγραφικ­ής περιόδου στη Σουηδία, υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με την πρώην ομάδα του, Μάλμε, στην οποία χρησιμοποι­ήθηκε πια κυρίως ως σέντερ φορ. Η ατυχία όμως τον ακολουθούσ­ε, αφού στις 27 Ιουνίου 2014 έπαθε ρήξη χιαστών στο άλλο γόνατο, πάλι σε φιλικό αγώνα, εναντίον της FK Παρτιζάν.

Το 2016 αποφάσισε να παίξει στην Κίνα για τη Ρενέ που εδρεύει στο Πεκίνο και μετά τη λήξη του συμβολαίου του ήρθε η πρόταση από την Αθήνα. Να σημειωθεί ότι ο Μόλινς ολοκλήρωσε με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε από το επιτελείο των «πρασίνων», καθώς τα γόνατά του έδειξαν σε εξαιρετική κατάσταση. [SID:10825751]

 ??  ?? Ο Γκιγέρμο Μόλινς κατά τηνάφιξήτο­υχθες στοαεροδρό­μιο «Ελευθέριος­Βενιζέλος».
Ο Γκιγέρμο Μόλινς κατά τηνάφιξήτο­υχθες στοαεροδρό­μιο «Ελευθέριος­Βενιζέλος».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece