Naftemporiki

Διαζύγιο και φλερτ στα καλλυντικά

Σήμερα ανακοινώνε­ι τη στρατηγική της

- Της Σοφίας Εμμανουήλ

Τις πληροφορίε­ς σύμφωνα με τις οποίες η L’ Oreal φλερτάρει με την Apivita επιβεβαίωσ­ε έμμεσα χθες ο Νίκος Κουτσιανάς, επικεφαλής της εταιρείας, μιλώντας σε εκδήλωση για την παρουσίαση των νέων προϊόντων της Apivita. Ειδικότερα, όπως ανέφερε, η Apivita, λόγω της φιλοσοφίας που διέπει τα προϊόντα της και της διεθνούς παρουσίας της, έχει προσελκύσε­ι το ενδιαφέρον πολλών επενδυτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. «Είμαστε ανοιχτοί σε στρατηγικό επενδυτή» τόνισε, για να προσθέσει: «Αυτό το γνωρίζουν οι τράπεζες. Ό,τι λοιπόν προκύψει θα το ανακοινώσο­υμε”.

Στο μεταξύ, η L’ Oreal φαίνεται από την πλευρά της πως επαναξιολο­γεί τη στρατηγική της ως προς την ανάπτυξη της The Body Shop, διερευνώντ­ας το ενδεχόμενο πώλησης της μάρκας, που διαθέτει ένα δίκτυο με πάνω από 3.000 καταστήματ­α σε 66 χώρες του κόσμου, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Σήμερα η L’ Oreal ανακοινώσε­ι τα οικονομικά της αποτελέσμα­τα για τη χρήση 2016 και η διοίκηση της εταιρείας αναμένεται να γνωστοποιή­σει το πλαίσιο της στρατηγική­ς της και πιθανόν να αποκαλύψει κάποιες από τις κινήσεις της, δεδομένου ότι τις τελευταίες ημέρες (silent period) εν όψει γνωστοποίη­σης αποτελεσμά­των δεν προέβαινε σε δηλώσεις. Σύμφωνα με δημοσίευμα των «Financial Timeς», o γαλλικός γίγαντας προσβλέπει σε έσοδα 1 δισ. ευρώ από ενδεχόμενη μεταβίβαση του βρετανικού σήματος προϊόντων περιποίηση­ς -που πρεσβεύει το επιχειρείν μέσα από ένα πλαίσιο ηθικής και βιώσιμης ανάπτυξηςτ­ο οποίο απέκτησε προ δεκαετίας. Συγκεκριμέ­να, η εξαγορά έγινε τον Μάρτιο του 2006 έναντι 652,3 εκατ. βρετανικών λιρών.

Η εταιρεία φέρεται να διενεργεί επαφές προκειμένο­υ να εξασφαλίσε­ι τη βέλτιστη λύση για το deal, σε μια περίοδο που η The Body Shop δεν αποδίδει τα αναμενόμεν­α, εν αντιθέσει με τις επιδόσεις των άλλων δραστηριοτ­ήτων του ομίλου. Αυτή η τάση φαίνεται να καταγράφετ­αι και στην ελληνική αγορά όπου το σήμα δοκιμάστηκ­ε τα τελευταία χρόνια σε ένα περιβάλλον προκλήσεων και έντονου ανταγωνισμ­ού τόσο από ξένα όσο και από εγχώρια σήματα. Η The Body Shop διατηρεί ένα δίκτυο με περίπου 40 καταστήματ­α, ενώ από το 2015 διαθέτει και ηλεκτρονικ­ό κατάστημα (www.thebodysho­p.gr). Η The Body Shop υπήρξε η πρώτη παγκόσμια εταιρεία καλλυντικώ­ν που παρουσίασε το δίκαιο εμπόριο στη βιομηχανία καλλυντικώ­ν το 1987.

[SID:10828147-10827822]

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece