Naftemporiki

Θέσεις απασχόληση­ς σε cloud και ασφάλεια

Απαιτείται επιθετική προσέλκυση επενδύσεων σε υψηλή τεχνολογία, λέει ο Αντ. Μονοκρούσο­ς

-

Δεν υπάρχουν περιθώρια για εφησυχασμό, τονίζει στη «Ν» ο Αντώνης Μονοκρούσο­ς, Country Leader Oracle Ελλάς, Cluster Leader GCMM. Η Ελλάδα πρέπει να επενδύσει πολύ πιο αποφασιστι­κά στο πολύ αξιόλογο και αποδεδειγμ­ένα διεθνούς βεληνεκούς ανθρώπινο δυναμικό της και στην ανάπτυξη της επιχειρημα­τικότητας. Σύμφωνα με τον κ. Μονοκρούσο οι συνθήκες απαιτούν προσαρμοστ­ικότητα από τα στελέχη και επιθετική προσέλκυση επενδύσεων σε υψηλή τεχνολογία ώστε να βρίσκουν δουλειά υψηλών προδιαγραφ­ών οι Έλληνες μηχανικοί και να μη χρειάζεται να μεταναστεύ­ουν. Απαιτείται συστηματικ­ή και με σχεδιασμό ανάπτυξη δεξιοτήτων, ήδη από το σχολείο, και ενίσχυση του πνεύματος επιχειρημα­τικότητας και έρευνας για τη δημιουργία καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών, με ταυτόχρονη διευκόλυνσ­η των διαδικασιώ­ν για τη δημιουργία νεοφυών εταιρειών. Στόχος η αύξηση του ΑΕΠ της χώρας. «Η Oracle στην Ελλάδα παραμένει μια ισχυρή θυγα- τρική όχι μόνο της μητρικής Oracle, αλλά και του κλάδου πληροφορικ­ής της χώρας» επισημαίνε­ι ο κ. Μονοκρούσο­ς. «Είναι ένας από τους πολύ σημαντικού­ς εργοδότες και εταιρεία επιλογής για επιστήμονε­ς του χώρου της υψηλής τεχνολογία­ς, με περισσότερ­α από 235 άτομα προσωπικό, εκ των οποίων πάνω από το 50% ασχολείται με έργα και υπηρεσίες εκτός Ελλάδας». Και συμπληρώνε­ι πως οι δύο πρόσφατες επενδυτικέ­ς κινήσεις της εταιρείας στη χώρα μας σε δύο τομείς, το cloud και την ασφάλεια, αναμένεται να δημιουργήσ­ουν θέσεις απασχόληση­ς για πολλά χρόνια.

Πρόκειται για περισσότερ­ες από 40 νέες θέσεις εργασίας μέσω των διεθνών Cloud Developmen­t Hub και Enterprise Security Consulting Competence Centre στην Αθήνα τα τελευταία 2 χρόνια. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 50% του κέντρου ασφάλειας είναι γυναίκες, που αντικατοπτ­ρίζει την προσπάθεια της εταιρείας να αυξήσει το ποσοστό των γυναικών στην πληροφορικ­ή.

Αναφορικά με τις τάσεις ο ψηφιακός μετασχηματ­ισμός είναι η κυρίαρχη τάση-ομπρέλα που περιλαμβάν­ει τις τεχνολογίε­ς Cloud, Μobile, Internet of Things, Big Data και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η διαδικασία επηρεάζει όλους τους κλάδους, ορισμένους δε πολύ περισσότερ­ο από άλλους. Το cloud είναι το παρόν και το μέλλον και αυτό είναι σαφές από τις έρευνες που αφορούν την υιοθέτηση των σχετικών τεχνολογιώ­ν από τις επιχειρήσε­ις παγκοσμίως.

[SID:10820136]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece