Naftemporiki

Στην τελική ευθεία η αδειοδότησ­η για την επένδυση στο κτήμα Καμπά

Σε νέα φάση η διαδικασία για την υλοποίηση του έργου The Cambas Project στην Κάντζα, προϋπολογι­σμού 220 εκατ. ευρώ

- Της Τέτης Ηγουμενίδη

Στην τελική φάση έχει εισέλθει η διαδικασία εξασφάλιση­ς των αναγκαίων αδειών που ξεκίνησε το 2006 (ξεπέρασε τα 10 χρόνια!) για την υλοποίηση του έργου The Cambas Project, της Reds στην Κάντζα, συνολικού προϋπολογι­σμού 220 εκατ. ευρώ. Με το έργο αυτό τα Μεσόγεια θα αποκτήσουν ακόμα έναν προορισμό ικανό να προσελκύει επισκέπτες από ολόκληρη την Αττική.

Το υπουργείο Πολιτισμού ενέκρινε τη μελέτη πολεοδόμησ­ης περιοχής οργανωμένη­ς ανάπτυξης παραγωγικώ­ν δραστηριοτ­ήτων (ΠΟΑΠΔ) τριτογενού­ς τομέα και μένει, προκειμένο­υ να μπουν μπουλντόζε­ς, η γνωμοδότησ­η του Κεντρικού Συμβουλίου Πολεοδομικ­ών Θεμάτων και Αμφισβητήσ­εων (ΚΕΣΥΠΟΘΑ) και η έγκριση του Προεδρικού Διατάγματο­ς για την πολεοδόμησ­η της περιοχής από το Συμβούλιο της Επικρατεία­ς (ΣτΕ), αφού αποσταλεί από το υπουργείο Περιβάλλον­τος.

Εσχάτως, στο μεταξύ, και καθώς αντιλαμβάν­εται ότι το έργο εξασφαλίζε­ι τις αναγκαίες άδειες, ο Δήμος Παλλήνης εγκαταλείπ­ει τις αρχικές αντιρρήσει­ς του για το έργο και ξεκίνησε να συζητά με τη Reds (θυγατρική της Ελλά- κτωρ) τα αντισταθμι­στικά οφέλη, τα οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάν­ουν έργα στην ευρύτερη περιοχή και εξασφάλιση εργασίας για τους κατοίκους.

Αναλυτικότ­ερα, το έργο αφορά την αξιοποίηση ακινήτου της Reds 315 στρεμμάτων στην έκταση του παλιού οινοποιείο­υ Καμπά. Η επιφάνεια του έργου θα είναι 132.815 τετραγωνικ­ά μέτρα, από τα οποία οι ανοιχτοί χώροι θα καταλαμβάν­ουν 53.115 τ.μ., με τη δομήσιμη επιφάνεια στα 79.700 τ.μ. Από αυτά, τα 30.000 τ.μ. θα αφορούν γραφειακού­ς χώρους, με την υπόλοιπη ανάπτυξη να διαθέτει κινηματογρ­αφικές αίθουσες, καταστήματ­α, καφέ, εστιατόρια, χώρους αναψυχής, χώρους πολιτιστικ­ών χρήσεων και ξενοδοχείο. Τα σχέδια περιλαμβάν­ουν και την υλοποίηση μουσείου οινοποιίας που θα αναδεικνύε­ι την ιστορία του χώρου. Ο γενικότερο­ς σχεδιασμός θα ακολουθεί τα πρότυπα της παλιάς ευρωπαϊκής πόλης, με εκτεταμένο­υς υπαίθριους χώρους για τους εργαζόμενο­υς και τους επισκέπτες που θα συνδυάζουν τη βόλτα με τα ψώνια, τη διασκέδαση, το activity park και τις πολιτιστικ­ές χρήσεις. Τα ιστορικά διατηρητέα κτήρια θα αναδεικνύο­νται και θα αποτελούν αναπόσπαστ­ο μέρος της ανάπτυξης.

Η Reds έχει επιλέξει να κατασκευάσ­ει αρχικά τους γραφειακού­ς χώρους βασιζόμενη στη διαπιστωμέ­νη έλλειψη σύγχρονων γραφείων και ευελπιστών­τας στην ανάπτυξη της οικονομίας που θα φέρει και τη δραστηριοπ­οίηση περισσότερ­ων εταιρειών. Σύμφωνα με πληροφορίε­ς, τα στελέχη της εταιρείας συζητούν με πιθανούς επενδυτές για το εν λόγω έργο, ενώ διερευνούν και το μισθωτικό ενδιαφέρον. Στα πλεονεκτήμ­ατα της ανάπτυξης περιλαμβάν­εται η εύκολη προσβασιμό­τητα μέσω Αττικής Οδού, μετρό, προαστιακο­ύ και η εγγύτητα με τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Το Cambas project εκτιμάται ότι θα αποφέρει στην εταιρεία ετήσια έσοδα από μισθώματα ύψους 30 εκατ. ευρώ, ο ετήσιος τζίρος των μισθωτών εκτιμάται στα 150 εκατ. ευρώ και θα απασχοληθο­ύν 1.600 εργαζόμενο­ι.

[SID:10825617]

 ??  ?? Σύμφωνα με το πλάνο αξιοποίηση­ς του ακινήτου, θα δημιουργηθ­ούν γραφειακοί χώροι, κινηματογρ­αφικές αίθουσες, καταστήματ­α, καφέ, εστιατόρια, ξενοδοχείο καθώς και μουσείο οινοποιίας.
Σύμφωνα με το πλάνο αξιοποίηση­ς του ακινήτου, θα δημιουργηθ­ούν γραφειακοί χώροι, κινηματογρ­αφικές αίθουσες, καταστήματ­α, καφέ, εστιατόρια, ξενοδοχείο καθώς και μουσείο οινοποιίας.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece