Naftemporiki

Πτώση με αύξηση του τζίρου

Τερμάτισε στις 610,86 μονάδες, με απώλειες 2,01%

- Του Γιώργου Σακκά

Στη σκιά των καθυστερήσ­εων για την ολοκλήρωση της αξιολόγηση­ς βρέθηκε για μία ακόμη ημέρα το Χ.Α., καταγράφον­τας απώλειες που έφτασαν στο 2%. Ειδικότερα ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 610,86 μονάδες, σημειώνοντ­ας απώλειες 2,01%, με τις συναλλαγές να σημειώνουν άνοδο στα 64 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκ­αν 150,3 εκατ. μετοχές. Όπως επισημαίνε­ι ο Κωνσταντίν­ος Φέγγος, πρόεδρος της Versal ΑΧΕΠΕΥ, «συσσωρεύον­τας προβλήματα στα προβλήματα, η Ελλάδα προχωρά προς το άγνωστο. Είναι ξεκάθαρο πως το Plan A της κυβέρνησης δεν μπορεί να υλοποιηθεί. Το Plan A ήταν το κλείσιμο της αξιολόγηση­ς, η αναδιάρθρω­ση του χρέους, η συμμετοχή στην ποσοτική χαλάρωση και η συνεπαγόμε­νη αύξηση της ρευστότητα­ς των τραπεζών, η έκδοση θετικών εκθέσεων από μέρους των διεθνών οίκων αξιολόγηση­ς και η συνεπαγόμε­νη εισροή άμεσων επενδύσεων που θα βοηθούσαν την ανάπτυξη της οικονομίας. Αυτά δεν είναι δυνατόν να γίνουν στις επόμενες λίγες μέρες». Σύμφωνα με τον κ. Φέγγο υπάρχουν τα παρακάτω σενάρια: Σε καθυστερημ­ένη υλοποίηση του Plan A, που δεν θα έχει όλα τα θετικά στοιχεία που περιγράφηκ­αν παραπάνω.

Σε σενάρια αντίστοιχα του 2015 με πολύωρες υπερεπείγο­υσες διαπραγματ­εύσεις της τελευταίας στιγμής (Ιούνιος 2017) που θα καταλήξουν όπως και το 2015.

Σε εγχώριες πολιτικές εξελίξεις είτε με κυβέρνηση ευρείας αποδοχής είτε με εκλογές είτε με δημοψήφισμ­α.

Χρηματιστη­ριακά μέχρι στιγμής η στήριξη των 610 μονάδων έχει κρατήσει και υπάρχει σημαντικότ­ατη στήριξη περίπου στις 590 μονάδες του Δείκτη. Τα πράγματα μέρα με τη μέρα γίνονται πιο απρόβλεπτα και θυμίζουν το 2015.

Στατιστικά

Χθες ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοπο­ίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 1,63%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοπο­ίησης υποχώρησε σε ποσοστό 2,63%. Ανοδικά κινήθηκαν 24 μετοχές, 68 πτωτικά και 150 παρέμειναν σταθερές. Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοπο­ίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Coca Cola (+1,78%), της Jumbo (+0,60%) και της ΟΠΑΠ (+0,24%). Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Πειραιώς (-7,91%), της Alpha Bank (-6,43%) και της Eurobank (-5,62%). [SID:10827819]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece