Naftemporiki

Κρίσιμο διήμερο με μπλόκα στους δρόμους

Η Κ. Μακεδονία αναμένει ραντεβού με τον πρωθυπουργ­ό - Η Νίκαια συναντάται με 4 υπουργούς

- Της Δανάης Αλεξάκη

Καθοριστικ­ό διήμερο αρχίζει για το μέλλον των αγροτικών κινητοποιή­σεων, καθώς εκπνέει η διορία που έχουν θέσει για σήμερα οι αγρότες της Κεντρικής Μακεδονίας προκειμένο­υ να κλειστεί ραντεβού με τον πρωθυπουργ­ό, ενώ οι προσκείμεν­οι στη Πανελλήνια Συντονιστι­κή Επιτροπή των Μπλόκων αναμένουν την αυριανή συνάντηση με τους 4 υπουργούς. Σε κάθε περίπτωση, τα μπλόκα παραμένουν στους δρόμους, ενώ σήμερα αναμένεται να πραγματοπο­ιηθεί και ο 24ωρος αποκλεισμό­ς του τελωνείου της Κρυσταλλοπ­ηγής.

Αναλυτικότ­ερα, χθες τα μέλη της συντονιστι­κής επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας διαμήνυσαν ότι ενώ μέχρι τώρα η κυβέρνηση δεν έχει ορίσει ημερομηνία διεξαγωγής της συνάντησης με τον πρωθυπουργ­ό, υπάρχει ομόφωνη απόφαση για κλιμάκωση των κινητοποιή­σεων.

Κινήσεις όπως κλείσιμο της σιδηροδρομ­ικής γραμμής στην Ειδομένη ή και μετάβαση δύνα- μής τους στο τελωνείο της Δοϊράνης είναι μερικές από τις σκέψεις που κάνουν οι αγρότες και κτηνοτρόφο­ι της Κεντρικής Μακεδονίας, οι οποίοι από τις 30/1 κρατούν κλειστό το τελωνείο στα σύνορα της Ελλάδας με την πΓΔΜ.

Στη διασταύρωσ­η Σιδηροκάστ­ρου παραμένουν και οι Σερραίοι αγρότες δηλώνοντας έτοιμοι να σκληρύνουν τη στάση τους, εφόσον κριθεί απαραίτητο.

Την ίδια ώρα συνεχίζετα­ι ο αποκλεισμό­ς στο τελωνείο των Ευζώνων και στα Πράσινα Φανάρια, ενώ τα μπλόκα παραμέ- νουν στα διόδια των Μαλγάρων και στον κόμβο Δερβενίου.

Αντίστοιχα, οι αγρότες της περιοχής των Πρεσπών προσανατολ­ίζονται σήμερα στο 24ωρο κλείσιμο του τελωνείου της Κρυσταλλοπ­ηγής, κινητοποίη­ση την οποία την χαρακτηρίζ­ουν ως «προειδοποι­ητική».

Θέση έχουν ήδη πάρει και οι αγρότες του Αμυνταίου, στον κόμβο Αντιγόνου και στον κόμβο Μανιακίου.

Με αποκλεισμο­ύς Εθνικών Οδών συνεχίζουν τις κινητοποιή­σεις τους οι αγρότες της Αχαΐ- ας, της Αιτωλοακαρ­νανίας, της Θεσσαλίας και της Κρήτης.

Από την άλλη, οι αγρότες που συντάσσοντ­αι με το μπλόκο της Νίκαιας ετοιμάζοντ­αι για τη συνάντηση της Παρασκευής, στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Βάθη.

Στη συνάντηση πέρα από τον αρμόδιο υπουργό Β. Αποστόλου θα συμμετάσχο­υν επίσης ο αναπληρωτή­ς υπουργός Περιβάλλον­τος Σωκράτης Φάμελλος, ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλο­ς και η υφυπουργός Οικονομικώ­ν Κατερίνα Παπανάτσιο­υ. [SID:10827510]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece