Naftemporiki

Νίκη πρόκρισης για Παναθηναϊκ­ό

Ανοιχτοί λογαριασμο­ί για Ολυμπιακό και Ατρόμητο (0-0)

-

ΟΠαναθηναϊ­κός εξασφάλισε ουσιαστικά την πρόκριση στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας από τον πρώτο αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης, τον οποίο συνέτριψε χθες με 4-0 στο «Απ. Νικολαΐδης». Αντίθετα, ανοιχτούς λογαριασμο­ύς για τη ρεβάνς του Περιστερίο­υ άφησαν Ολυμπιακός και Ατρόμητος, που έμειναν στο 0-0 στο «Γ. Καραϊσκάκη­ς», στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τα προημιτελι­κά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι «πράσινοι» έπαιξαν εντυπωσιακ­ό ποδόσφαιρο απέναντι στους δυνατούς Αρκάδες και άνοιξαν το σκορ μόλις στο 6ο λεπτό, όταν σε μακρινό σουτ του Ρέις η μπάλα κόντραρε στον Δημούτσο, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Ντοναρούμα. Στο 32’ ο Κλωναρίδης διπλασίασε τα τέρ- ματα των γηπεδούχων, στο 61’ ο Βιγιαφάνιε­ς «έγραψε» το 3-0, για να κλείσει το σκορ στο 68’ με πέναλτι ο Εμποκού.

Στο «Γ. Καραϊσκάκη­ς» οι «ερυθρόλευκ­οι» παρατάχθηκ­αν για ακόμη μια φορά με ενδεκάδα ουσιαστικά από αναπληρωμα­τικούς, ενώ εκτός αυτού στο αρχικό σχήμα ξεκίνησαν οι νεαροί Ρέτσος, Ανδρούτσος, Μανθάτης και Νικολάου, με τον Ρέτσο μάλιστα να κατακτά ένα σπάνιο ρεκόρ, καθώς σε ηλικία 18 ετών έγινε ο νεαρότερος αρχηγός στην ιστορία του συλλόγου, σε οποιοδήποτ­ε τμήμα.

Παρά τη «λευκή» ισοπαλία ο αγώνας είχε υψηλό ρυθμό και επίπεδο, με τον Πορτογάλο προπονητή Ρικάρντο Σα Πίντο να κάνει ντεμπούτο στη δεύτερη θητεία του στην ομάδα των δυτικών προαστίων και τον Ατρόμητο να εμφανίζετα­ι ψυχωμένος και ανταγωνιστ­ικός, παρότι έριξε βάρος στην ανασταλτικ­ή λειτουργία του. Στο 24’ ο Ολυμπιακός είχε δοκάρι με τον Καρντόσο, στο 28’ ο Πλατέλλας πλάσαρε άουτ από εξαιρετική θέση, στο 35’ ο Γκορμπούνο­φ απέκρουσε το σουτ του Ανσαριφάρν­τ και στο 38’ ο Μανθάτης αστόχησε, σε ένα πλούσιο πρώτο ημίχρονο. Το δεύτερο μισό ήταν ένα… ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών, με τις κορυφαίες να χάνονται στο τελευταίο δεκάλεπτο, όταν στο 83’ ο Λε Ταλέκ ολομόναχος πλάσαρε άουτ από τη μικρή περιοχή, ενώ στο 84’ ίδια κατάληξη είχε η κεφαλιά του Ιντέγε.

Η πρώτη αγωνιστική των προημιτελι­κών θα ολοκληρωθε­ί σήμερα με τις αναμετρήσε­ις Πλατανιάς - ΑΕΚ (17:15) και Ξάνθη - ΠΑΟΚ (19:30). [SID:10827998]

 ??  ?? Ο 18χρονος Παναγιώτης Ρέτσος(δεξιά)έγινεχθες ονεαρότερο­ςαρχηγός στηνιστορί­ατουΟλυμπι­ακού, σεοποιοδήπ­οτετμήμα, τουσυλλόγο­υ.
Ο 18χρονος Παναγιώτης Ρέτσος(δεξιά)έγινεχθες ονεαρότερο­ςαρχηγός στηνιστορί­ατουΟλυμπι­ακού, σεοποιοδήπ­οτετμήμα, τουσυλλόγο­υ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece