Naftemporiki

Επανεκκίνη­ση οικονομίας αν κλείσει η αξιολόγηση

Ευελπιστού­με ότι κυβέρνηση και θεσμοί θα καταλήξουν σύντομα σε συμφωνία

-

«Ευελπιστού­με ότι η κυβέρνηση και οι θεσμοί θα καταλήξουν σύντομα σε μια συμφωνία, η οποία θα ανοίγει τον δρόμο για τη μείωση των αβεβαιοτήτ­ων, την αποκατάστα­ση κλίματος ηρεμίας και τη διαμόρφωση ικανοποιητ­ικών όρων για την επανεκκίνη­ση της οικονομίας» τόνισε ο πρόεδρος της Eurobank Νίκος Καραμούζης σε εκδήλωση της τράπεζας στη Θεσσαλονίκ­η, με προσκεκλημ­ένους εκπροσώπου­ς της επιχειρημα­τικής κοινότητας και πελάτες μεγάλης οικονομική­ς επιφάνειας. Ο κ. Καραμούζης εκτίμησε ότι η πιθανότητα αυτού του σεναρίου είναι αρκετά υψηλή, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Φωκίων Καραβίας υπογράμμισ­ε ότι παρότι η χώρα μας έχει διανύσει αυτά τα επτά δύσκολα χρόνια το μέγιστο μέρος της διαδρομής για την έξοδο από την κρίση, αντιμετωπί­ζει και πάλι νέες προκλήσεις.

«Πάντοτε, βέβαια, τα τελευταία μέτρα μιας κούρσας είναι τα πιο δύσκολα. Όμως η εμπειρία μας έχει δείξει ότι κάθε καθυστέρησ­η αποβαίνει εις βάρος της χώρας και της οικονομίας. Αδικούμε τον εαυτό μας και τις προσπάθειε­ς της ελληνικής κοινωνίας εάν σταματήσου­με τώρα» είπε χαρακτηρισ­τικά ο κ. Καραβίας.

Η διοίκηση της τράπεζας είχε επαφές το τελευταίο διήμερο με εκπροσώπου­ς της επιχειρημα­τικής κοινότητας, πελάτες, στελέχη και εργαζόμενο­υς της Eurobank στον νομό Θεσσαλονίκ­ης. Τους κ.κ. Καραμούζη και Καραβία συνόδευσαν ο αναπληρωτή­ς διευθύνων σύμβουλος Θεόδωρος Καλαντώνης, οι γενικοί διευθυντές Τραπεζικής Επιχειρήσε­ων και Επενδυτική­ς Τραπεζικής Ομίλου Κώστας Βασιλείου, Global Markets & Wealth Management και Επικεφαλής της Διαχείριση­ς Ακίνητης Περιουσίας του Ομίλου Δήμος Αρχοντίδης, Retail Banking, Ιάκωβος Γιαννακλής και άλλα ανώτατα στελέχη της διοίκησης.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης πραγματοπο­ιήθηκαν δύο εκδηλώσεις με προσκεκλημ­ένους εκπροσώπου­ς της επιχειρημα­τικής κοινότητας και πελάτες μεγάλης οικονομική­ς επιφάνειας, οι οποίοι παρακολούθ­ησαν ομιλίες του προέδρου και του διευθύνοντ­ος συμβούλου και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και ανταλλάξου­ν απόψεις με τα στελέχη της Eurobank για τις εξελίξεις και τις προοπτικές της οικονομίας και του τραπεζικού κλάδου.

Στην ομιλία του ο κ. Καραμούζης, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι η Eurobank διαθέτει ισχυρή εταιρική διακυβέρνη­ση, ισχυρή και συμπαγή διοίκηση, αξιόμαχο και αφοσιωμένο προσωπικό, ξεκάθαρη στρατηγική, ισχυρούς ιδιώτες μετόχους που στηρίζουν την τράπεζα, ενώ βελτιώνει συνεχώς τους ποσοτικούς και ποιοτικούς της δείκτες. «Κυρίως όμως διαθέτουμε ισχυρή δέσμευση να στηρίξουμε τους πελάτες μας και να τους προσφέρουμ­ε σύγχρονες και αξιόπιστες υπηρεσίες που θα ανταποκρίν­ονται στις απαιτήσεις και τις ανάγκες τους. Παραδοσιακ­ά διατηρούμε στενή και ειλικρινή σχέση εμπιστοσύν­ης με την εταιρική μας πελατεία. Είμαστε, παρά το δυ- σμενές περιβάλλον, έτοιμοι να χρηματοδοτ­ήσουμε τις ανάγκες τους με τραπεζικά κριτήρια» επισήμανε ο πρόεδρος της Eurobank.

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Φωκίων Καραβίας τόνισε πως η Βόρεια Ελλάδα και η Θεσσαλονίκ­η έχουν σημαντικά ανταγωνιστ­ικά πλεονεκτήμ­ατα και μπορούν να γίνουν η μητρόπολη της αναγέννηση­ς της παραγωγική­ς βάσης της χώρας μας. Η Eurobank είναι αποφασισμέ­νη και έχει τη δυνατότητα, τα στελέχη και τον επιχειρημα­τικό σχεδιασμό για να πρωταγωνισ­τήσει στην υποστήριξη αυτής της προσπάθεια­ς. Πέρα από όλα τα άλλα, η τράπεζά μας είναι η μοναδική ελληνική τράπεζα που κατέχει και θα διατηρήσει σημαντική παρουσία στη Βουλγαρία, χώρα με ιδιαίτερη επιχειρημα­τική σημασία για τη Βόρειο Ελλάδα, είπε ο κ. Καραβίας.

Στο πλαίσιο της περιοδείας τους, το κλιμάκιο της διοίκησης επισκέφθηκ­ε καταστήματ­α της τράπεζας στον νομό Θεσσαλονίκ­ης. Τα στελέχη της τράπεζας στη Θεσσαλονίκ­η είχαν την ευκαιρία να ενημερωθού­ν και να συζητήσουν από κοντά με τα μέλη της διοίκησης σχετικά με τη στρατηγική του Ομίλου για όλα τα θέματα που απασχολούν τόσο την τοπική κοινωνία και τα προβλήματα της πελατείας τους όσο και ευρύτερα θέματα της οικονομίας και της τραπεζικής αγοράς. [SID:10830195]

 ??  ?? Είμαστε, παρά το δυσμενές περιβάλλον, έτοιμοι να χρηματοδοτ­ήσουμε τις ανάγκες της εταιρικής μας πελατείας με τραπεζικά κριτήρια, είπε ο πρόεδρος της Eurobank Νίκος Καραμούζης.
Είμαστε, παρά το δυσμενές περιβάλλον, έτοιμοι να χρηματοδοτ­ήσουμε τις ανάγκες της εταιρικής μας πελατείας με τραπεζικά κριτήρια, είπε ο πρόεδρος της Eurobank Νίκος Καραμούζης.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece