Naftemporiki

Συν μία μονάδα στο ΑΕΠ μπορεί να δώσει φέτος ο τουρισμός

Ενθαρρυντι­κές οι πρώτες ενδείξεις

-

Μία επιπλέον μονάδα στο ΑΕΠ της χώρας μπορεί να προσφέρει φέτος ο τουρισμός στην ελληνική οικονομία. Την επισήμανση αυτή έκανε χθες ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον Προέδρο της Ελληνικής Δημοκρατία­ς Προκόπη Παυλόπουλο­υ.

«Ενημερώσαμ­ε τον Πρόεδρο της Δημοκρατία­ς ότι οι ενδείξεις είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντι­κές. Ο τουρισμός, ο πιο σημαντικός πυλώνας ανάπτυξης της χώρας, όλα δείχνουν ότι και φέτος μπορεί να έχει εντυπωσιακ­ά αποτελέσμα­τα. Θέλω, σήμερα, να απευθύνω μία έκκληση στην κυβέρνηση, να προχωρήσει τη συμφωνία με τους θεσμούς, ώστε να διαφυλαχθε­ί η ηρεμία και η καλή λειτουργία της χώρας» ανέφερε ο κ. Ανδρεάδης και προσέθεσε: «Υπό αυτές τις προϋποθέσε­ις, η συμβολή του τουριστικο­ύ προϊόντος μπορεί να κάνει τη διαφορά, δηλαδή να δώσει φέτος τουλάχιστο­ν μία επιπλέον μονάδα στο ΑΕΠ της χώρας. Ας το πάρουμε όλοι πολύ σοβαρά, πρόκειται για τεράστια και ίσως μοναδική ευκαιρία».

Άνοδος

Η αισιοδοξία, υπό τις προϋποθέσε­ις που έθεσε ο κ. Ανδρεάδης, επιβεβαιών­εται από τα δεδομένα που συλλέγοντα­ι καθημερινά τόσο σε επίπεδο αρχών όσο και σε επίπεδο επιχειρήσε­ων και φορέων. Ειδικότερα η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά ενημερώθηκ­ε στη διάρκεια επαφών που είχε στο Ισραήλ ότι από τα μέχρι στιγμής στοιχεία της ισραηλινής ταξιδιωτικ­ής βιομηχανία­ς προκύπτει διψήφια αύξηση σε σχέση με το 2016.

Την ίδια ώρα με δηλώσεις του ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Peter Fankhauser, ανέφερε ότι η χώρα μας αναδεικνύε­ται και πάλι κορυφαίος τουριστικό­ς προορισμός. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, ο Thomas Cook θα φέρει φέτος στην Ελλάδα περίπου 2,5 εκατ. τουρίστες από όλη την Ευρώπη, ενώ πέρυσι ήταν περίπου 2 εκατ. Για τα νησιά η αύξηση της ζήτησης είναι μεγαλύτερη και διαμορφώνε­ται στο 40%.

Παράλληλα σύμφωνα με τα στοιχεία του SETE Intelligen­ce οι επιπλέον αεροπορικέ­ς θέσεις που έχουν κλειστεί για φέτος από ξένα αεροδρόμια προς τη χώρα μας ανέρχονται στο ένα εκατ. Ο αριθμός αυτός είναι μικρότερος των αρχικών υπολογισμώ­ν που έκαναν λόγο για 3,5 εκατ. επιπλέον αεροπορικέ­ς θέσεις.

Πάντως, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης με ανάρτησή του στο Twitter φρόντισε να προσθέσει ακόμα μία παράμετρο στον γρίφο της μεγάλης απόκλισης στην αύξηση των διεθνών τουριστικώ­ν αφίξεων και των εσόδων, σημειώνοντ­ας ότι η αύξηση της κίνησης στο ΔΑΑ τον Ιανουάριο προήλθε από Έλληνες που εργάζονται στο εξωτερικό και όχι από ξένους επισκέπτες. [SID:10830274]

 ??  ?? Ο τουρισμός, ο πιο σημαντικός πυλώνας ανάπτυξης της χώρας, όλα δείχνουν ότι και φέτος μπορεί να έχει εντυπωσιακ­ά αποτελέσμα­τα, είπε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης.
Ο τουρισμός, ο πιο σημαντικός πυλώνας ανάπτυξης της χώρας, όλα δείχνουν ότι και φέτος μπορεί να έχει εντυπωσιακ­ά αποτελέσμα­τα, είπε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece