Naftemporiki

Σε 45 λεπτά Πειραιάς - αεροδρόμιο

Από τον Ιούνιο το λιμάνι θα συνδέεται απευθείας με ΔΑΑ, είπε ο Χρ. Σπίρτζης

- Του Φάνη Ζώη

Προτεραιότ­ητα στην ιεράρχηση των έργων στα μέσα σταθερής τροχιάς και στον σιδηρόδρομ­ο, με υπογειοποί­ηση της οδού Λένορμαν, κατασκευή νέου τετραπλού υπόγειου σιδηροδρομ­ικού διαδρόμου στην περιοχή των Σεπολίων, εξήγγειλε μεταξύ άλλων ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, κατά τη χθεσινή επίσκεψή του στις νέες αποβάθρες του σιδηροδρομ­ικού σταθμού Αθηνών.

Συμμετέχον­τας επικεφαλής κλιμακίου στην πρώτη δοκιμαστικ­ή διαδρομή με ηλεκτροκιν­ούμενο τρένο από τον Σταθμό Λαρίσης μέχρι το Σιδηροδρομ­ικό Κέντρο Αχαρνών (ΣΚΑ), ο κ. Σπίρτζης ανέφερε ότι από τις αρχές του καλοκαιριο­ύ, τον Ιούνιο του 2017, θα συνδέεται απευθείας ο Πειραιάς με το αεροδρόμιο, σε μόλις 45 λεπτά, εξυπηρετών­τας τους κατοίκους του Πειραιά, αλλά και τους τουρίστες που θα φθάνουν στο λιμάνι, ενώ το δρομολόγιο Αθήνα - αεροδρόμιο από τον σταθμό Λαρίσης θα ξεκινήσει να λειτουργεί από τον Απρί- λιο του 2017. Όσον αφορά την ηλεκτροκίν­ηση στη σιδηροδρομ­ική γραμμή Αθήνα- Θεσσαλονίκ­η, ο υπουργός τόνισε ότι «εκτιμούμε ότι το πρώτο τρίμηνο του 2018 η διαδρομή Αθήνα - Θεσσαλονίκ­η θα είναι έτοιμη και θα έχουμε ξεκινήσει και τα νέα έργα για τον σιδηρόδρομ­ο και τον Προαστικό».

Σε πρώτη φάση η θετική επίδραση της εγκατάστασ­ης ηλεκτροκίν­ησης είναι η βιώσιμη και ορθολογική λειτουργία του Προαστιακο­ύ Σιδηρόδρομ­ου της Αθήνας. Μέχρι σήμερα η απουσία ηλεκτροκίν­ησης στο τμήμα ΣΚΑ-Αθή- να δεν επέτρεπε απευθείας δρομολόγια από τον Κεντρικό Σταθμό στο Αεροδρόμιο και το Κιάτο. Από τον Απρίλιο ο επιβάτης χωρίς μετεπιβίβα­ση θα μπορεί να ταξιδέψει στο Αεροδρόμιο σε περίπου 40 λεπτά και σε περίπου 60 λεπτά στο Κιάτο με ταχύτητες που φτάνουν τα 160χλμ/ώρα.

Τέλος, θετική επίδραση θα έχει και στις εμπορευματ­ικές μεταφορές που επίσης θα μπορούν να χρησιμοποι­ούν την ηλεκτροκίν­ηση και να μεταφέρουν εμπορευματ­οκιβώτια και αγαθά σε πολύ μικρότερο χρόνο. [SID:10830288]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece