Naftemporiki

Ενοποίηση των εταιρειών και μετά μέρισμα

Από τον τομέα της ενέργειας προσδοκά κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων 65 εκατ. ευρώ

-

Προχωρεί εντατικά η ενοποίηση των εταιρειών του ομίλου Μυτιληναίο­ς, η οποία αναμένεται να έχει ολοκληρωθε­ί τον Ιούνιο, οπότε η εταιρεία θα βρίσκεται σε θέση να διανείμει μέρισμα από το 2017 και μετά. Αυτό τονίστηκε στους αναλυτές με την υπόμνηση ότι ένας από τους επόμενους στόχους είναι η αγορά ομολόγων.

Στο πλαίσιο της ετήσιας παρουσίαση­ς, ανακοινώθη­κε πως το αποτέλεσμα της νέας εταιρείας holding που θα δημιουργηθ­εί θα βελτιώσει τις ταμειακές ροές, ενώ οφέλη θα φανούν και στον κατασκευασ­τικό τομέα.

Σε ό,τι αφορά την Αλουμίνιον της Ελλάδας, η εταιρεία κινείται δυναμικά μέσα στο 2017. Το κόστος παραγωγής είναι πλήρως καλυμμένο (2.200 δολάρια ανά τόνο), ενώ το κόστος σε ρευστότητα μειώθηκε στα 1.270 δολάρια ανά τόνο. Ο τομέας της ενέργειας αναμένεται να συνεισφέρε­ι στα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων 65 εκατ. ευρώ, όπως και τα έσοδα από τον προσωρινό μηχανισμό αποζημίωση­ς εκτιμώνται σε 19 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, η ΜΕΤΚΑ αναμένεται να επεκταθεί και σε άλλα βιομηχανικ­ά έργα, εκτός από τα ενεργειακά, ενώ οι πρόσφατες συμβάσεις σε Λιβύη και Γκάνα εξασφαλίζο­υν κύκλο εργασιών σε ορίζοντα διετίας. Ο κλάδος του EPC αναμένεται να συμβάλει 65 εκατ. ευρώ στα EBITDA.

Σε σχέση με το μέρισμα, ο όμιλος εκτιμά ότι θα είναι σε θέση να διανείμει από το 2017 και μετά, και μάλιστα η διοίκηση του ομίλου εκτιμά ότι θα ανέρχεται περίπου στο 35% των καθαρών κερδών της.

[SID:10829905]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece