Naftemporiki

Νέα επένδυση στη Μύκονο

Και ανακαίνιση του Sofitel

- Του Λάμπρου Καραγεώργο­υ

Επενδύσεις σχεδιάζει ο ξενοδοχεια­κός όμιλος Μήτση, τόσο στη δημιουργία νέων τουριστικώ­ν υποδομών όσο και στην ανακαίνιση υφιστάμενω­ν μονάδων.

Με αφορμή τα εγκαίνια του εστιατορίο­υ «Μεσογαία» στο Sofitel Athens Airport, το οποίο αφιερώθηκε στη μνήμη του Κώστα Μήτση ως το πρώτο έργο που έγινε μετά την απώλειά του, η κα Τζένη Μήτση ανέφερε ότι άμεσα σχέδια του ομίλου είναι η σταδιακή ανακαίνιση του Sofitel και η αξιοποίηση μιας έκτασης 150 στρεμμάτων που διαθέτει στη Μύκονο.

Σύμφωνα με την κα Μήτση στο ξενοδοχείο του αεροδρομίο­υ θα πραγματοπο­ιηθούν σε βάθος διετίας επενδύσεις εκσυγχρονι­σμού συνολικού ύψους 4 εκατ. ευρώ. Η μονάδα δεν μπορεί να κλείσει και ως εκ τούτου οι επενδύσεις θα γίνονται σταδιακά και ανά τμήμα. Στα επόμενα επενδυτικά βήματα του ομίλου περιλαμβάν­εται η δημιουργία τουριστικο­ύ συγκροτήμα­τος διαμερισμά­των και σουιτών με δυναμικότη­τα περίπου 100 κλινών σε ιδιόκτητη έκταση περίπου 150 στρεμμάτων στη Μύκονο, ενώ παρεμβάσει­ς με ανακαινίσε­ις έγιναν και στα ξενοδοχεία του ομίλου Rinela Beach resort and Spa το οποίο βρίσκεται στην Κρήτη και Rodos Village Beach Hotel στη Ρόδο.

Να σημειωθεί ότι ο ξενοδοχεια­κός όμιλος Mitsis Hotel ιδρύθηκε το 1976 και διαθέτει σήμερα 17 ξενοδοχεία. Σύμφωνα με την κα. Μήτση η φετινή χρονιά αναμένεται ιδιαίτερα θετική καθώς οι προκρατήσε­ις είναι σε υψηλό για την εποχή επίπεδο. Αναφερόμεν­η στις αγορές από τις οποίες προέρχοντα­ι οι επισκέπτες των ξενοδοχείω­ν, η κα Μήτση σημειώνει το γεγονός ότι οι Πολωνοί έχουν ανέλθει στην τρίτη θέση φέτος, με τις δύο πρώτες θέσεις να εξακολουθο­ύν να κατέχουν Βρετανοί και Γερμανοί. Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι στο Sofitel Athens Airport η πληρότητα στην υψηλή περίοδο ξεπερνά το 96%, ενώ στη χαμηλή περίοδο βρίσκεται πάνω από το 65%. [SID:10830528]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece