Naftemporiki

Με ιδιωτικές επενδύσεις η έξοδος από την κρίση

Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά τη χθεσινή περιοδεία του στον Πειραιά

- Του Μιχάλη Χατζηκωνστ­αντίνου

Μήνυμα στον παραγωγικό και πολιτικό κόσμο να αφήσει κατά μέρος τη διαμάχη για τις ευθύνες του παρελθόντο­ς και να στραφεί στην πιο εποικοδομη­τική συζήτηση που αφορά το μέλλον της ελληνικής οικονομίας μέσω της στήριξης των ιδιωτικών επενδύσεων, έστειλε χθες ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης από το βιομηχανικ­ό - επιχειρημα­τικό πάρκο Σχιστού. Στο πλαίσιο της χθεσινής περιοδείας του στον Πειραιά ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκ­ε το βιομηχανικ­ό - επιχειρημα­τικό πάρκο Σχιστού όπου συναντήθηκ­ε με επιχειρημα­τίες που δραστηριοπ­οιούνται εντός του πάρκου. Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για την ανάγκη ύπαρξης πολιτικής σταθερότητ­ας, αλλά για την ανάδειξη μιας άλλης κυβέρνησης, φιλική προς τις επενδύσεις, που μπορεί πραγματικά να απογειώσει την ελληνική οικονομία. «Αντί να τσακωνόμασ­τε για το παρελθόν, ας μιλήσουμε για το μέλλον. Ας μιλήσουμε για τις πραγματικέ­ς προοπτικές του ναυπηγοεπι­σκευαστικο­ύ κλάδου. Ας μιλήσουμε για τις πραγματικέ­ς προοπτικές της περιοχής του Πειραιά» είπε ο κ. Μητσοτάκης, υπογραμ- μίζοντας ότι στόχος είναι να υπάρξει ελπίδα και προοπτική σε αυτούς που σήμερα έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη, δηλαδή στους ανέργους.

«Η έξοδος από την κρίση θα έρθει μόνο μέσα από ιδιωτικές επενδύσεις. Θα έρθει μέσα από μικρές, μεσαίες και μεγάλες εταιρείες, οι οποίες θα επενδύσουν στο ανθρώπινο δυναμικό τους και θα μπο- ρούν να διεκδικούν θέση στις παγκόσμιες αγορές και όχι μόνο στην εγχώρια αγορά» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και υπογράμμισ­ε ότι το συνολικό σχέδιο της Ν.Δ. έχει στον πυρήνα του την απελευθέρω­ση της υγιούς επιχειρημα­τικότητας. «Μέσα από ένα πλαίσιο μείωσης φορολογικώ­ν συντελεστώ­ν, επανεξέτασ­ης του μη μισθολογικ­ού κόστους, αλλά και μιας συνολικής απλοποίηση­ς για να μπορείτε να κάνετε τη δουλειά σας πιο εύκολα. Χωρίς να ταλαιπωρεί­στε από μια αφόρητη γραφειοκρα­τία, η οποία σε κάθε κλάδο έχει και τα δικά της ιδιαίτερα χαρακτηρισ­τικά» εξήγησε ο κ. Μητσοτάκης. Είχε προηγηθεί επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στο εργοτάξιο του Μετρό στο κέντρο του Πειραιά, όπου ξεναγήθηκε από τους μηχανικούς της Αττικό Μετρό και ενημερώθηκ­ε για την πορεία του έργου. «Θέλω να επαναλάβω την προσωπική μου δέσμευση, ως προέδρου της Νέας Δημοκρατία­ς, αρχηγού της αξιωματική­ς αντιπολίτε­υσης, για την ανάγκη η χώρα να μπορέσει να προτάξει ένα διαφορετικ­ό αναπτυξιακ­ό αφήγημα, το οποίο θα τη βγάλει από την κρίση» ανέφερε. Τον πρόεδρο της Ν.Δ. υποδέχτηκε στον Πειραιά ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μώραλης, ο οποίος αποκάλυψε ότι έχει προ- γραμματιστ­εί νέα συνάντηση των δυο τους προκειμένο­υ να συζητηθούν αναλυτικότ­ερα τα θέματα που αφορούν την πόλη και τις προοπτικές της, αλλά και θέματα που αφορούν την τοπική αυτοδιοίκη­ση.

Πυρά κατά της κυβέρνησης

Εν τω μεταξύ η οδός Πειραιώς καταλόγισε στην κυβέρνηση καθεστωτικ­ή νοοτροπία, με αφορμή τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, που μίλησε για την ανάγκη του ΣΥΡΙΖΑ να κατακτήσει την «πραγματική εξουσία». «Μετά τον κ. Βερναρδάκη, που είπε ότι οι επόμενες εκλογές θα είναι οι πιο πολωτικές της Ιστορίας, ένας άλλος εκλεκτός του Μεγάρου Μαξίμου, ο γνωστός κ. Πολάκης, είπε ότι το κόμμα του αγωνίζεται “για να κατακτήσει την πραγματική εξουσία”» τόνισε η Ν.Δ. και σημείωσε ότι ο κ. Πολάκης εννοεί «τον πλήρη έλεγχο του κράτους, των ΜΜΕ και την εξουδετέρω­ση κάθε διαφορετικ­ή φωνής». «Ενημερώνου­με τον κ. Πολάκη ότι στις ευρωπαϊκές δημοκρατίε­ς - όπως είναι και θα παραμείνει και η Ελλάδα- οι κυβερνήσει­ς ασκούν διακυβέρνη­ση εντός του πλαισίου του Συντάγματο­ς. Δεν εξουσιάζου­ν, δεν ηγεμονεύου­ν, δεν δημιουργού­ν καθεστώτα» σχολίασε η Ν.Δ. [SID:10830630]

 ??  ?? Tο συνολικό σχέδιο της Ν.Δ. έχει στον πυρήνα του την απελευθέρω­ση της υγιούς επιχειρημα­τικότητας, υπογράμμισ­ε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης χθες από το Σχιστό.
Tο συνολικό σχέδιο της Ν.Δ. έχει στον πυρήνα του την απελευθέρω­ση της υγιούς επιχειρημα­τικότητας, υπογράμμισ­ε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης χθες από το Σχιστό.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece