Naftemporiki

Πήραν προβάδισμα οι δύο «δικέφαλοι»

Ο ΠΑΟΚ 2-1 την Ξάνθη - Ισόπαλοι Πλατανιάς και ΑΕΚ

-

ΟΠΑΟΚ έκανε σημαντικό βήμα πρόκρισης για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας μετά τη νίκη στα Πηγάδια επί της Ξάνθης με 2-1, ενώ ΑΕΚ και Πλατανιάς θα λύσουν τις διαφορές τους στο Ολυμπιακό Στάδιο μετά τη «λευκή» ισοπαλία στα Περιβόλια.

Η μακεδονική ομάδα συνέχισε το καταπληκτι­κό σερί της και στην ακριτική πόλη, απέναντι σε μια από τις καλύτερες ομάδες του φετινού πρωταθλήμα­τος. Ο «Δικέφαλος» έπαιξε ποδόσφαιρο κυριαρχίας απέναντι στο συγκρότημα του Ράσβαν Λουτσέσκου και ανταμείφθη­κε με μια πολύ σημαντική νίκη. Ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ στο 20’, όταν ο Πέδρο Ενρίκε βρήκε τον Μπίσεσβαρ από αριστερά, εκείνος σέντραρε και ο Μυστακίδης άνοιξε το σκορ. Η Ξάνθη ισοφάρισε στο 52’ με σουτ του Λάζιτς, στην πρώτη ευκαιρία της στο παιχνίδι, για να «γράψει» το 1-2 στο 63’ ο Πρίγιοβιτς, στη δεύτερη επαφή του με την μπάλα. Στο 70’ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Πέδρο Ενρίκε, ενώ ένας επιληπτικό­ς οπαδός του ΠΑΟΚ έπεσε από την εξέδρα, αλλά μεταφέρθηκ­ε άμεσα στο νοσοκομείο και είναι καλά στην υγεία του.

Αντίθετα, χωρίς σκορ έληξε ο αγώνας στα Χανιά. Το αποτέλεσμα ευνοεί φυσικά την Ένωση, αφού θα παίξει τη ρεβάνς της 1ης Μαρτίου στην έδρα της, όμως απέναντι στο συγκρότημα του Γιώργου Παράσχου κάθε πρόβλεψη είναι παρακινδυν­ευμένη. Η ΑΕΚ, που επί ημερών Μανόλο Χιμένεθ στον πάγκο της παραμένει αήττητη και χωρίς να δεχθεί γκολ για έκτο συνεχή αγώνα, παρατάχθηκ­ε με σχηματισμό 3-5-2, έχοντας κεντρικό στα στόπερ τον Γιόχανσον και τους Βράνιες (δεξιά), Κολοβέτσιο (αριστερά) στο πλάι του. Οι «κιτρινόμαυ­ροι» ξεκίνησαν καλύτερα, αλλά σταδιακά ο Πλατανιάς ισορρόπησε και έφτασε πολύ κοντά στο γκολ στο 47’ με τον Γιορέντε, όταν ο Γιάννης Ανέστης πραγματοπο­ίησε μια καταπληκτι­κή απόκρουση. Στο 72’ η Ένωση «ισοφάρισε» τις ευκαιρίες, με τον Αραούχο να κυνηγάει μια φαινομενικ­ά χαμένη φάση και να προλαβαίνε­ι στο σπριντ τον Πριντέτα, αλλά ο Κοκκαλάς με την άκρη του ποδιού βρήκε την μπάλα και κράτησε το «μηδέν».

[SID:10830768]

 ??  ?? Στιγμιότυπ­ο απότοχθεσι­νό νικηφόροπέ­ρασματουΠΑ­ΟΚ απότηνέδρα­τηςΞάνθηςγ­ια τηνπροημιτ­ελικήφάσητ­ου ΚυπέλλουΕλ­λάδος.
Στιγμιότυπ­ο απότοχθεσι­νό νικηφόροπέ­ρασματουΠΑ­ΟΚ απότηνέδρα­τηςΞάνθηςγ­ια τηνπροημιτ­ελικήφάσητ­ου ΚυπέλλουΕλ­λάδος.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece