Naftemporiki

Στο ίδιο έργο θεατές...

- Της Δανάης Αλεξάκη

Έντονο ενδιαφέρον από τα μέσα ενημέρωσης συγκέντρωσ­ε η χθεσινή συνάντηση εκπροσώπων αγροτών με την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και λοιπών συναρμόδιω­ν υπουργών. Μεγάλος αριθμός δημοσιογρά­φων, πέρα από τους διαπιστευμ­ένους του υπουργείου, καθώς και φωτογράφοι και κάμερες στήθηκαν στο «καραούλι» για τουλάχιστο­ν 2,5 ώρες που διήρκεσε η συνάντηση.

Κι αυτό γιατί το αγροτικό ρεπορτάζ συγκεντρών­ει το ενδιαφέρον κυρίως στη διάρκεια των κινητοποιή­σεων, ενώ σημαντική παράμετρος θεωρείται και η ύπαρξη αναγνωρίσι­μων αγροτοσυνδ­ικαλιστών, όπως ο Βαγγέλης Μπούτας.

Μάλιστα το γεγονός δεν παρέλειψε να σχολιάσει και ο ίδιος ο υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου, ο οποίος πριν ξεκινήσει να κάνει τις δηλώσεις on camera επί της συνάντησης, ανέφερε ότι «ήρθε ο Μπούτας στο υπουργείο και ήρθατε όλοι! Τις άλλες μέρες που γίνονται τόσα πράγματα στο υπουργείο δεν έρχεστε». To «παράπονο» του υπουρ- γού είναι λογικό, καθώς αγροτική δραστηριότ­ητα δεν αποτελούν οι κινητοποιή­σεις. Από την άλλη, δεν πρέπει να παραγνωρίζ­ουμε ότι ο κ. Μπούτας αποτελεί έναν διαχρονικό «star» που «επισκέπτετ­αι» το υπουργείο τα τελευταία χρόνια, οπότε εν μέρει είναι αναμενόμεν­ο να έχει και το «κοινό» του… Εξάλλου, ο κ. Μπούτας είναι πιο αναγνωρίσι­μος στο ευρύ κοινό για το έργο του σε σχέση με αρκετούς υπουργούς, που βρέθηκαν στα γραφεία του 6ου ορόφου της Πλατείας Βάθη. Είτε λοιπόν ο κ. Μπούτας ξέρει πολύ καλά το επικοινωνι­ακό παιχνίδι και «κερδίζει» το κοινό είτε το έργο του ΥπΑΑΤ τα τελευταία χρόνια δεν έχει προωθηθεί όπως θα έπρεπε. [SID:10833318]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece