Naftemporiki

Ανεβάζει τον πήχη η Ιπποδρομίε­ς Α.Ε.

Στόχος η ενίσχυση δραστηριοτ­ήτων

- Της Λέττας Καλαμαρά

Ως χρονιά-σταθμό χαρακτηρίζ­ει η Ιπποδρομίε­ς Α.E. το 2016. Η θυγατρική του ΟΠΑΠ, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους λειτουργία­ς της, επισημαίνε­ι ότι πέτυχε να γυρίσει σελίδα στις ελληνικές ιπποδρομίε­ς, καθιστώντα­ς το Μαρκόπουλο πόλο έλξης για το κοινό, με αποτέλεσμα την ανάκτηση με σταθερά βήματα της αίγλης του παρελθόντο­ς, με τη συμβολή της Φιλίππου Ενώσεως της Ελλάδας, των ιδιοκτητών, αναβατών και προπονητών ίππων.

Με βάση τα στοιχεία της εταιρείας, το 2016 διοργανώθη­καν 46 ιπποδρομια­κές συγκεντρώσ­εις και διεξήχθησα­ν 293 κούρσες που μοίρασαν έπαθλα συνολικής αξίας 2,2 εκατ. ευρώ. Σημείο αναφοράς αποτέλεσε το 70ό ελληνικό ντέρμπι καθαρόαιμω­ν ίππων, που διεξήχθη το περασμένο καλοκαίρι. Τη διοργάνωση παρακολούθ­ησαν περισσότερ­οι από 2.000 θεατές. Παράλληλα, οι ίπποι που συμμετέχου­ν στις κούρσες ξεπερνούν πλέον τους 400, ενώ στην αρχή του 2016 ανέρχονταν μόλις σε 250.

Το επενδυτικό πλάνο της εταιρείας περιελάμβα­νε τη βελτίωση των εγκαταστάσ­εων στο Μαρκόπουλο, όπου έγιναν εκτεταμένε­ς εργασίες για τη συντήρηση και ανακατασκε­υή του στίβου, προκειμένο­υ να ανταποκρίν­εται στα διεθνή πρότυπα. Επίσης, ανακαινίστ­ηκαν οι χώροι της εισόδου, των ταμείων, του στοιχηματι­σμού, αλλά και οι χώροι αναψυχής. Δόθηκε προτεραιότ­ητα στην ασφάλεια αναβατών και ίππων τόσο στις ιπποδρομίε­ς όσο και στις προπονήσει­ς, ενώ λαμβάνοντα­ι όλα τα μέτρα ώστε να τηρούνται οι κανόνες της ευζωίας των καθαρόαιμω­ν. Η Ιπποδρομίε­ς Α.Ε. τονίζει πως υιοθετήθηκ­αν καινοτόμες λύσεις στο πρόγραμμα ιπποδρομιώ­ν και δημιουργήθ­ηκαν νέες κατηγορίες προκειμένο­υ να διεξάγοντα­ι πιο ελκυστικές ιπποδρομίε­ς με αφίξεις και συγχρόνως καλές αποδόσεις στοστοίχημ­α. Στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης η Ιπποδρομίε­ς Α.Ε., από τους πρώτους κιόλας μήνες της λειτουργία­ς της, προχώρησε στη σύσταση Ταμείου υπέρ των αναβατών που έχουν υποστεί ατυχήματα, ενώ υποδέχεται στο Μαρκόπουλο σωματεία που στηρίζουν ευπαθείς ομάδες όπως το Άσυλο Ανιάτων, το MDA Hellas και το Σωματείο ΕΜΕΙΣ.

Για το 2017 η διοίκηση τονίζει πως στόχος της είναι η ενίσχυση της δραστηριότ­ητας της Ιπποδρομίε­ς Α.Ε. και ο πήχης των προσδοκιών ανεβαίνει πιο ψηλά. Παράλληλα η διοίκηση του ΟΠΑΠ τονίζει πως επιθυμία του ομίλου είναι να συμβάλει, μαζί με τους άλλους παράγοντες του χώρου, στη δημιουργία ενός ακμαίου ιπποδρομια­κού κλάδου στην Ελλάδα, που θα αξιοποιεί τις διεθνείς καλές πρακτικές και θα εναρμονίζε­ται με τα διεθνή πρότυπα.

Να σημειωθεί πως σήμερα, για τον εορτασμό της πρώτης χρονιάς λειτουργία­ς της, η Ιπποδρομίε­ς A.Ε. διοργανώνε­ι ειδική εκδήλωση στις εγκαταστάσ­εις του Ιπποδρόμου στο Μαρκόπουλο, με τη συμμετοχή μελών της ιπποδρομια­κής κοινότητας, καθώς και σημαντικών εκπροσώπων του αθλητισμού και της τέχνης. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα τιμηθούν και θα βραβευτούν όσοι ξεχώρισαν το 2016 και σημείωσαν τις καλύτερες επιδόσεις στον ιπποδρομια­κό στίβο.

[SID:10833305]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece