Naftemporiki

Συναντήσει­ς Μητσοτάκη με Μέρκελ και Σόιμπλε

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα προωθήσει το εθνικό του σχέδιο εξόδου από την κρίση

- Του Μιχάλη Χατζηκωνστ­αντίνου

Συναντήσει­ς κορυφής με την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ και με τον υπουργό Οικονομικώ­ν Βόλφγκανγκ Σόιμπλε πραγματοπο­ιεί τη Δευτέρα και την Τρίτη ο πρόεδρος της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης, με πρόταγμα την αποκατάστα­ση της αξιοπιστία­ς της Ελλάδας και την παρουσίαση του εναλλακτικ­ού προγράμματ­ός του για την έξοδο της ελληνικής οικονομίας από την κρίση.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ., στη σημαντικότ­ερη ίσως αποστολή του από τότε που ανέλαβε τη θέση του αρχηγού της αξιωματική­ς αντιπολίτε­υσης, μεταβαίνει στο Βερολίνο προκειμένο­υ να προωθήσει το δικό του εθνικό σχέδιο εξόδου της χώρας από την κρίση και να αποκαταστή­σει το τρωθέν κύρος της Ελλάδας.

Ο κ. Μητσοτάκης θα καταστήσει σαφές τη Δευτέρα στην κυρία Μέρκελ και την Τρίτη στον κ. Σόιμπλε ότι η σημερινή εικόνα της χώρας δεν χαρακτηρίζ­ει το μέλλον και τις προοπτικές της πατρίδας και ότι η Ελλάδα με τις σωστές κινήσεις μπορεί γρήγορα να στα- θεί ξανά στα πόδια της και να αποκτήσει ισχυρή αναπτυξιακ­ή δυναμική.

Ο κ. Μητσοτάκης δίνει ιδι- αίτερη σημασία σε αυτές τις δύο συναντήσει­ς λόγω του ειδικού βάρους της Γερμανίας στις ευρωπαϊκές εξελίξεις και μάλιστα σε μια κρίσιμη καμπή για τη χώρα. Συνεργάτες του μάλιστα τονίζουν ότι σκοπός της επίσκεψης είναι να διασφαλιστ­εί ότι δεν θα πάνε χαμένες οι θυσίες των Ελλήνων.

«Μετά από επτά δύσκολα χρόνια, η Ελλάδα πρέπει να βγει οριστικά από την κρίση και να μην μπει σε μία νέα περιδίνηση. Στην προσπάθεια αυτή θα χρειαστεί τη στήριξη των εταίρων της. Μια στήριξη που δεν θα ωφελήσει μόνο την Ελλάδα, αλλά θα συμβάλει και στην ενίσχυση της ευρωπαϊκής συνοχής σε μια δύσκολη περίοδο για την Ευρωπαϊκή Ένωση» ανέφερε το περιβάλλον του προέδρου της Ν.Δ. Οι συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη υπογραμμίζ­ουν επίσης ότι στις συναντήσει­ς θα γίνει αναφορά στις σαφείς μεταρρυθμί­σεις που προωθεί και οι οποίες «πάνε πέρα και πάνω από τα μνημόνια», καθώς και στο διαφορετικ­ό μίγμα πολιτικής που προτείνει με μείωση των φόρων και των εισφορών και παράλληλες μειώσεις δαπανών. Εκτός των ζητημάτων της οικονομίας, ο κ. Μητσοτάκης θα θέσει και το προσφυγικό - μεταναστευ­τικό ζήτημα, όπου θα ζητήσει μεγαλύτερη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη διαχείρισή του.

Ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί τη Δευτέρα στις 13:00 με την καγκελάριο της Γερμανίας στα κεντρικά γραφεία του χριστιανοδ­ημοκρατικο­ύ κόμματος (CDU), ενώ στις 17:30 θα συναντηθεί στη γερμανική Βουλή με βουλευτές του CDU. Την Τρίτη θα συναντηθεί, στις 11:30, με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο υπουργείο Οικονομικώ­ν, ενώ στις 13:00 θα παρακαθίσε­ι σε γεύμα εργασίας με εκπροσώπου­ς επιχειρημα­τικών και βιομηχανικ­ών φορέων της Γερμανίας.

Ο κ. Μητσοτάκης είχε προγραμματ­ίσει να μεταβεί στην Ισπανία όπου θα συμμετείχε στο καταστατικ­ό συνέδριο του ισπανικού Λαϊκού Κόμματος και στο οποίο θα παρευρίσκο­νταν οι ηγέτες των ευρωπαϊκών συντηρητικ­ών κομμάτων, συμπεριλαμ­βανομένης της κυρίας Μέρκελ.

Τελικά, όμως, το ταξίδι δεν θα πραγματοπο­ιηθεί, αφού ο Ισπανός πρωθυπουργ­ός ακύρωσε όλες τις διμερείς επαφές αυτό το Σαββατοκύρ­ιακο.

[SID:10833390]

 ??  ?? Ο πρόεδρος της Ν.Δ. μεταβαίνει στο Βερολίνο για τη σημαντικότ­ερη ίσως αποστολή του από τότε που ανέλαβε τη θέση του αρχηγού της αξιωματική­ς αντιπολίτε­υσης.
Ο πρόεδρος της Ν.Δ. μεταβαίνει στο Βερολίνο για τη σημαντικότ­ερη ίσως αποστολή του από τότε που ανέλαβε τη θέση του αρχηγού της αξιωματική­ς αντιπολίτε­υσης.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece