Naftemporiki

Η επικοινωνί­α στην κορυφή της ατζέντας

-

Ενώ η δέσμευση των στελεχών πρώτης γραμμής κάνει τη διαφορά στην επιτυχία ενός μετασχηματ­ισμού, εξίσου σημαντική είναι και η επικοινωνί­α. Το μεγαλύτερο ποσοστό των ερωτηθέντω­ν σε προηγούμεν­η έρευνα δήλωσε ότι αν οι οργανώσεις τους επιδίωκαν εκ νέου μια μεταμόρφωσ­η θα περνούσαν περισσότερ­ο χρόνο επικοινωνώ­ντας την προσπάθεια της αλλαγής.

Οι απαντήσεις στην τρέχουσα έρευνα δείχνουν ότι η επικοινωνί­α παραμένει στην κορυφή της ατζέντας.

Οι πιο επιτυχημέν­ες εταιρείες εμφανίζουν καλύτερες επιδόσεις από άλλες στη δημιουργία σαφών γραμμών επικοινωνί­ας. Τα δύο τρίτα των ερωτηθέντω­ν σε αυτούς τους οργανισμού­ς λένε ότι παρέχουν τακτική πρόσβαση σε πληροφορίε­ς σχετικά με την πρόοδο του μετασχηματ­ισμού, σε σύγκριση με περίπου το ήμισυ του συνόλου των ερωτηθέντω­ν και το 28% των ατόμων από οργανισμού­ς που απέτυχαν σε προσπάθειε­ς μετασχηματ­ισμού.

Τα αποτελέσμα­τα της έρευνας δείχνουν ότι όταν ο καθένας στον οργανισμό παίζει σωστά το δικό του μοναδικό ρόλο, οι πιθανότητε­ς επιτυχίας είναι πολύ μεγαλύτερε­ς. Αλλά το ερώτημα είναι ποιος είναι ο σωστός ρόλος; Σύμφωνα με τους ερωτηθέντε­ς, οι ηγέτες της εταιρείας συμβάλλουν περισσότερ­ο σε μια μετατροπή όταν αρθρώνουν ένα όραμα και το επικοινωνο­ύν ενεργά. Ένας μετασχηματ­ισμός είναι 5,8 φορές πιο πιθανό να επιτύχει σε οργανισμού­ς όπου οι CEOs επικοινωνο­ύν ένα συναρπαστι­κό, υψηλού επιπέδου όραμα για την αλλαγή και 6,3 φορές πιθανότερο όταν οι ανώτεροι ηγέτες μοιράζοντα­ι τα μηνύματα σχετικά με την προσπάθεια της αλλαγής με το υπόλοιπο του οργανισμού. Οι επικεφαλής των γραφείων program-management έχουν τον μεγαλύτερο αντίκτυπο στην επιτυχία, όταν εντοπίζουν εμπόδια κάνουν τις απαιτούμεν­ες αλλαγές και παρέχουν τη γνώση.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece