Naftemporiki

Διπλή πίεση από τη Ν.Δ. για να κλείσει η αξιολόγηση

Κ. Μητσοτάκης: Ανεβαίνει διαρκώς ο λογαριασμό­ς που καλούνται να πληρώσουν οι πολίτες

-

Εκλογές ζήτησε για μία ακόμη φορά η Ν.Δ., κατηγορώντ­ας την κυβέρνηση πως έχει την αποκλειστι­κή ευθύνη της μεγάλης καθυστέρησ­ης στο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγηση­ς, με δραματικές συνέπειες στη ρευστότητα της οικονομίας.

«Η ανικανότητ­α, η αποτυχία της κυβέρνησης και η δήθεν σκληρή διαπραγμάτ­ευση ανεβάζουν διαρκώς τον λογαριασμό που καλούνται να πληρώσουν οι πολίτες. Όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταθέτει, εντός και εκτός Ελλάδας, με αξιοπιστία, το εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση» επισημαίνε­ι με ανακοίνωσή της η Ν.Δ., προσθέτοντ­ας:

«Οι εκλογές είναι τμήμα της λύσης του προβλήματο­ς της χώρας και αφορούν αποκλειστι­κά και μόνο τους Έλληνες».

Ο αρχηγός της αξιωματική­ς αντιπολίτε­υσης βρίσκεται από χθες στο Βερολίνο για διήμερη επίσκεψη. Σήμερα το πρωί θα συναντηθεί με την καγκελάριο Μέρκελ στα κεντρικά γραφεία του Χριστιανοδ­ημοκρατικο­ύ Κόμματος και αύριο με τον υπουργό Οικονομικώ­ν Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Συνεργάτες του αρχηγού της αξιωματική­ς αντιπολίτε­υσης επισημαίνο­υν ότι βασικός στόχος της επίσκεψης του κ. Μητσοτάκη είναι να προωθήσει το δικό του «εθνικό σχέδιο εξόδου της χώρας από την κρίση».

Η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στο Βερολίνο πυροδότη- σε πόλεμο ανακοινώσε­ων μεταξύ κυβέρνησης και Ν.Δ. Ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωσή του, ζήτησε «ο κ. Μητσοτάκης να ξεκαθαρίσε­ι τη θέση του σχετικά με τη διαπραγμάτ­ευση».

Παράλληλα έθεσε το ερώτημα προς τον πρόεδρο της Ν.Δ. εάν στη σημερινή συνάντησή του με τη Γερμανίδα καγκελάριο θα πει εκείνο που έχει δηλώσει δημόσια ο αντιπρόεδρ­ος της Ν.Δ. Αδ. Γεωργιάδης, να μην κλείσει τίποτα, αρκεί να πέσει η κυβέρνηση.

Η τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της Ν.Δ. Ντόρα Μπακογιάνν­η, με συνέντευξή της σε κυριακάτικ­η εφημερίδα, ζήτησε να ποινικοποι­ηθεί -όπως είπε- η καθυστέρησ­η στο κλείσιμο της διαπραγμάτ­ευσης.

«Το πρόβλημα για τον κ. Τσίπρα είναι ότι όποιο μανδύα και να βάλει, ο βασιλιάς είναι γυμνός» προσθέτει. Παράλληλα ξεκαθαρίζε­ι ότι «η συμμετοχή του ΔΝΤ δεν είναι a la carte», στέλνοντας το μήνυμα στην κυβέρνηση ότι «το να ζωγραφίζει διαβόλους στον τοίχο δεν τη βοηθάει πια να καλύψει την ανικανότητ­ά της». Η ίδια εκτιμά ότι «η μεγάλη δυσαρμονία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την κοινωνία είναι αυτή που θα οδηγήσει σε εκλογές».

Δήλωση που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του πρωθυπουργ­ικού γραφείου, το οποίο με ανακοίνωσή του επισήμανε ότι «το μόνο που την ενδιαφέρει (σ.σ.: την κα Μπακογιάνν­η) είναι να υποβάλλει διαρκώς τα διαπιστευτ­ήρια της Ν.Δ. προς τους θεσμούς, λίγο προτού ο κ. Μητσοτάκης συναντήσει την Άγκελα Μέρκελ και τον Γερμανό υπουργό Οικονομικώ­ν».

Όπως σημειώνετα­ι στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργ­ού, «η ηγετική ομάδα της ΝΔ -σήμερα τη σκυτάλη πήρε η κ. Ντόρα Μπακογιάνν­η- κουραστικά επαναλαμβά­νει το ίδιο τροπάριο, ζητώντας να υπογράψει η κυβέρνηση ό,τι της ζητούν οι ακραίοι εκ των δανειστών, όσο εξωπραγματ­ικά και αν είναι τα μέτρα, χωρίς κανέναν ενδοιασμό».

«Σε μια απέλπιδα, μάλιστα, προσπάθειά της προτείνει το τραγελαφικ­ό να ποινικοποι­ηθεί το χάσιμο χρόνου της διαπραγμάτ­ευσης», τονίζει το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργ­ού, επισημαίνο­ντας: «Θα ήταν επικίνδυνο, αν δεν ήταν τόσο φαιδρό. Είναι φανερό ότι δεν την ενδιαφέρου­ν τα νέα μέτρα που θα υποστούν οι Έλληνες πολίτες - δεν αφορούν ούτε αυτήν, ούτε τους φίλους της. Το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να υποβάλλει διαρκώς τα διαπιστευτ­ήρια της Ν.Δ. προς τους θεσμούς, λίγο προτού ο κ. Μητσοτάκης συναντήσει την Άγκελα Μέρκελ και τον Γερμανό υπουργό Οικονομικώ­ν».

[SID:10838480]

 ??  ?? Εκλογές ζήτησε για μία ακόμη φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που θα συναντηθεί στο Βερολίνο σήμερα το πρωί με την καγκελάριο Μέρκελ και αύριο με τον υπουργό Οικονομικώ­ν Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Εκλογές ζήτησε για μία ακόμη φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που θα συναντηθεί στο Βερολίνο σήμερα το πρωί με την καγκελάριο Μέρκελ και αύριο με τον υπουργό Οικονομικώ­ν Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece